-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 27

Premjeras sako norintis sulaukti informacijos iš teisėsaugos prieš vertindamas A.Čapliko atsakomybę

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį sakė norįs sulaukti daugiau informacijos iš teisėsaugos, kad galėtų vertinti sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko atsakomybę dėl jo vadovaujamoje ministerijoje kilusio korupcijos skandalo.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Premjeras

„Norėčiau sulaukti informacijos iš teisėsaugos institucijų apie visą šitą reikalą, ką aš tikiuosi pavyks gauti nepakenkiant pačiam tyrimui, o tada kalbėsimės su ministru ir žiūrėsim“, – BNS sakė Moldovoje viešintis premjeras.

A.Kubilius teigė šiuo metu dėl informacijos stokos negalįs pateikti savo vertinimo. Anot premjero, jis nesiūlo laukti galutinio sprendimo, bet duomenų, kurie padėtų įvertinti situaciją.  „Aš nieko to, išskyrus ką jūs parašot, nežinau apie visą tą reikalą ir negaliu vertinti“, – sakė A.Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad A.Čaplikas pats yra sakęs, jog prisiima visą politinę atsakomybę. „Jis yra patyręs politikas, tikrai nesilaiko kėdės, ir pats yra pasakęs, kad prisiima visą politinę atsakomybę“, – teigė A.Kubilius.

A.Čaplikas antradienį buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnybos būstinėje.  Vilniaus miesto 2–asis apylinkės teismas penktadienį leido dviem savaitėms suimti kyšininkavimu įtariamą sveikatos apsaugos viceministrą A.Skiką. Pasak STT, A.Skikas įtariamas reikalavęs ir priėmęs iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 tūkst. litų neteisėtą atlygį.

46 metų A.Skiką į Sveikatos apsaugos ministeriją delegavo Liberalų ir centro sąjunga. Šios partijos atstovas A.Čaplikas eina sveikatos apsaugos ministro pareigas. Penktadienį A.Skiko prašymu jo narystė partijoje sustabdyta. 

Valstybinės ligonių kasos direktoriui Algiui Sasnauskui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, penktadienį pranešė STT. Yra duomenų, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba organizuojant ir vykdant viešąjį intelektualinės saugos paslaugų pirkimą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius