Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 05

Ralis „Aukštaitija 2009“ vyks ir naktį

Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) ketvirtasis etapas „Aukštaitija 2009“ vyks kartu su B lygos ralio čempionato etapu rugpjūčio 21-22 dienomis Visagino miesto apylinkėse ir pasižymės išties neįprastu formatu: prasidėjęs penktadienio vakarą, ralis finišuos šeštadienio naktį.
Greičio ruože
Paraiškas dalyvauti tradiciniame „Aukštaitijos 2009“ ralyje kol kas pateikė tis keturi ekipažai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Naktis Ralis

Kompaktiškame ralyje dalyvių kol kas nėra daug – rugpjūčio 3 dieną buvo užsiregistravę 4 sportininkų ekipažai, tarp kurių vienas - iš užsienio. „Saulė 2009“ dalyvavę baltarusiai Andrejus Goloborodko su Vladimiru Buloičiku („Subaru Impreza WRX STI“) pasirodys ir kur kas arčiau jų šalies esančiame regione. Taip pat dalyvių sąraše matome Roką Kvaraciejų su Mariumi Samuoliu („Renault Clio“), Artūrą bei Mindaugą Daunoravičius („Mitsubishi Lancer Evo IX“) ir Tomą Mačkinį su šturmanu Giedriumi Čenkumi („Opel Astra“).

Tačiau paraiškų priėmimo pabaigos terminas yra rugpjūčio 10 diena (pirmadienis), todėl dalyvių neabejotinai padaugės, o vangi registracija pradžioje pasitaiko labai dažnai.

Lenktynininkams „Aukštaitija 2009“ prasidės dar ketvirtadienio vakarą, kuomet bus išduotos kelio knygos ir prasidės susipažinimas su trasa. Pirmoji susipažinimo dalis baigsis ketvirtadienio naktį ir tęsis visą penktadienio rytą iki pat pietų, o jau šios dienos vakare dalyviams bus duotas startas.

B lygos dalyviams nusimato perpus trumpesnės varžybos – jiems neteks susirungti naktiniuose greičio ruožuose ir finišuos jie kartu su pirmojo ralio rato pabaiga. Ralio ratų iš viso bus du ir būtent antrajame LARČ dalyviams teks montuotis papildomus žibintus.

Pirmųjų greičio ruožų startas numatytas 17:30 val. penktadienį (rugpjūčio 21 diena), taigi, daugumai žiūrovų po darbų teks suskubti, norint spėti į juos prieš uždarymą. Dieniniai ruožai baigsis 19:33 val., po jų seks ilgoji serviso zona bei uždarasis parkas Visagino mieste, o 22:03 val. prasidės naktinės varžybos. Paskutinis ralio ruožas startuos 23:23 val., tad rikiuotės gale startavę ekipažai startuos bei finišuos jau po vidurnakčio. Nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas vainikuos ralio pabaigą šeštadienį 02:30 val. nakties.

Ralio maršrutą sudarys 260 kilometrų, iš kurių 122,64 bus greičio ruožai, o likęs atstumas – pravažiavimas bendrojo naudojimo keliais tarp ruožų, kurių iš viso bus devyni. Ruožuose dominuos žvyro danga su viena trumpa 1 km ilgio asfalto sekcija, kuri bus penktuoju greičio ruožu Visagino mieste.

Kol kas žinomi tik greičio ruožų starto laikai, o jų žemėlapiai pasirodys likus apie savaitei iki ralio starto. Pirmasis automobilis ruožų startuose bei serviso zonose bus tokiu laiku (penktadienis):

GR1 – 17:13
GR2 – 17:38
GR3 – 18:33
GR4 – 18:46
Servisas A (Visaginas) – 19:10
GR5 – 19:33
Servisas B (Visaginas) –19:40
GR6 – 22:03
GR7 – 22:23
GR8 – 23:03
GR9 – 23:23

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius