Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 12

Rusija kuria naujas „žvaigždžių karų“ raketas, praneša oro pajėgos

Rusija kuria naujas raketas, turinčias atsverti kosmose dislokuojamas raketų sistemas, kurias netrukus gali iškelti Jungtinės Valstijos, sakė Rusijos oro pajėgų vadas, kurį antradienį citavo rusų naujienų agentūros.
Rusijos raketa
Rusijos raketa / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Raketa

„Kuriame naujas raketas, kurios galės apginti ne tik nuo priešlėktuvinių sistemų, bet ir nuo kosmose dislokuotų sistemų“, – sakė generolas Aleksandras Zelinas.

JAV ir kitos šalys tokias raketų sistemas, galinčias smogti taikiniams bet kur Rusijoje, dislokuos iki 2030 metų, nurodė jis.

„Užsienio oro pajėgos, visų pirma Jungtinės Valstijos, įsigis pajėgumų smogti sinchronizuotus tikslius smūgius pasauliniu mastu, praktiškai bet kokiam taikiniui Rusijos teritorijoje“, – sakė A.Zelinas ir pridūrė, kad ši grėsmė yra „ne virtuali, bet reali“.

Kad atsvertų tokį potencialą, Rusija pradėjo kurti raketų „žemė-oras“ sistemą S-500, kurios balistinės raketos galėtų nuskrieti iki 3,5 tūkst. kilometrų.

„Sistema S-500 yra pajėgi įveikti visokias balistines raketas ir viršgarsinius skraidymo aparatus“, – nurodė A.Zelinas.

Maskva kategoriškai nepritaria JAV planams dislokuoti Rytų Europoje priešraketinio skydo elementus ir nepatikliai reagavo į ankstesnės JAV administracijos parengtus planus, kurie esą paspartino kosmoso militarizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius