Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 09

Šri Lankos prezidentas paleido parlamentą ir paskelbė naujus rinkimus

Šri Lankos prezidentas Mahinda Rajapakse antradienį, dviem mėnesiais anksčiau numatyto laiko, paleido šalies parlamentą, taip atverdamas kelią naujiems visuotiniams rinkimams, pranešė prezidento atstovas spaudai.
Šri Lankos prezidentas Mahinda Rajapakse
Šri Lankos prezidentas Mahinda Rajapakse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį prezidentu perrinktas M.Rajapakse pasirašė antradienio vidurnaktį nacionalinę asamblėją paleidžiantį dekretą, sakė Lucienas Rajakarunanayake.

Neilgai trukus prezidento spaudos tarnybos atstovas Chandrapala Liyanage pranešė, kad „rinkimai vyks balandžio 8 dieną, o naujasis parlamentas susirinks balandžio 22 dieną“.

Likus kelioms valandoms iki parlamento paleidimo vyriausybė paskelbė, kad buvęs Šri Lankos armijos vadas ir rinkimus pralaimėjęs kandidatas į prezidentus Sarathas Fonseka bus teisiamas karo tribunolo.

S.Fonsenką kariai suėmė, kai jis su kitais opozicijos lyderiais aptarinėjo planus dalyvauti artėjančiuose parlamento rinkimuose.  Prezidento vadovaujamas Laisvės aljansas parlamente turėjo užsitikrinęs balsų daugumą, bet tik dėl to, kad iš parlamento „pabėgo“ daugiau nei dvi dešimtys opozicijos įstatymų leidėjų.

Rinkimuose 58 procentų rinkėjų balsų gavęs M.Rajapakse sako turįs vilties sustiprinti Laisvės aljanso pozicijas per naujus rinkimus ir laimėti dar daugiau vietų parlamente. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius