Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25 geriausios dovanos, kurias turite padovanoti sau

Šią savaitę atšvenčiau savo 25-ąją gimtadienį. Turiu tradiciją taip pat, kaip ir šv. Kalėdų rytą, išvynioti dovanas vos pabudusi. Šį ritualą atlieku jau seniai, nuo tada, kiek siekia atmintis. Bet šį kartą dovanas išpakavau viena, trečiame aukšte esančiame savo bute, prieš išeidama į darbą.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Fotolia nuotr.

Tai nebuvo liūdesio akimirka, kaip gali pasirodyti iš šalies. Iš tikrųjų, tai buvo mažytė dovana sau pačiai. Aš praleidau kelias ramias minutes, apsupta mažyčių meilės užuominų, kurias paliko šeimos nariai. Ši vienatvė ir pozityvumas yra dovana, kurią norėčiau padovanoti sau dažniau.

Megztiniai ir gėlės yra nuostabūs, bet kai kurios dovanos yra neįkainojamos, nesvarbu ar tai jūsų gimimo diena, ar tiesiog paprastas trečiadienis.

Aš norėčiau, kad kiekvienas sau padovanotų šias 25 dovanas:

1. Poilsis. Jūs galite padaryti daug ką, bet ne viską. Išsekinti save, kad kažką įrodytumėte, nėra tinkamas gyvenimo būdas, tad leiskite sau pamedituoti ar sekmadieniais patinginiauti. Darbo ir asmeninio gyvenimo reikalai tikrai pagerės.

2. Meilė. Mylėkite ir leiskite kitiems jus mylėti. Mes esame sukurti mylėti – net jei tai kartais nepakeliama ar skaudina. Jaustis pažeidžiamam yra sudėtinga, bet ar atlygis nėra toks, dėl kurio būtų verta rizikuoti?

„Shutterstock“ nuotr./Pora
„Shutterstock“ nuotr./Pora

3. Abejonės. Vienintelė garantija gyvenime yra ta, kad nėra jokios garantijos. Kuo greičiau jūs susidraugausite su nepažįstamu žmogumi, tuo greičiau jūs suprasite, koks drąsus esate.

4. Prasminga karjera. Darbe praleidžiame daugiausiai valandų per savaitę. Jei kūrybiški, emocionalūs ir intelektualūs poreikiai nėra tenkinami, tuomet darbas tampa didžiule kančia. Jūs esate per daug talentingas, kad naudotumėte savo vertingas žinias srityje, kuri netenkina jūsų poreikių.

5. Terapija. Aš tikiu, kad kiekvienam žmogui yra naudinga kalbėtis: nesvarbu, ar kovotumėte su nerimu, ar tiesiog turite sunkumų, kuriuos reikia įveikti. Atsiverkite kam nors – psichinės sveikatos profesionalui, gyvenimo treneriui ar patikimam asmeniui. Jie gali turėti daugiau įžvalgumo, nei jūs galvojate.

Flickr.com/Manualinė terapija
Flickr.com/Manualinė terapija

6. Pasitikėjimas. Neimituokite pasitikėjimo, nes tik pasitikėjimas kuria sėkmę, kuri atveda į tikrąjį pasitikėjimą. Jauskitės saugūs žinodami, kas esate iš tikrųjų. Aš galiu lažintis, jog esate nuoširdus žmogus, su kuriuo smagu bendrauti.

7. Gera sveikata. Gera ne tik kūno, bet ir proto sveikata. Šie dalykai yra neatskiriami vienas nuo kito. Suraskite tinkamą sporto rūšį, kuri jums patinka, valgykite skanias daržoves ir visada stenkitės patirti gerų emocijų

8. Pozityvus mąstymas. Mąstykite pozityviai nesvarbu, kokios yra aplinkybės. (Nauda įrodyta moksliniais tyrimais).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Taylor Swift
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Taylor Swift

9. Taylor Swift koncerto bilietai. Taylor yra geriausia draugė, kurią norėjote turėti, ar karalienė, kuria tikėjotės būti – kas nenorėtų pasiklausyti T.Swift alubumo „1989“ gyvai? (Gerai, galbūt ne kiekvienas). Esmė yra padovanoti sau patirtį, o ne daiktą. Tyrimai rodo, jog ilgalaikės patirtys daro mus laimingesnius nei daiktai.

10. Gerumas. Užjauskite save. Tyrimai rodo, kad priimdami save tokį, koks esate, ar sakydami komplimentus kitiems žmonėms gauname daug naudos. Gerumas yra dovana, kuri daro pasaulį geresniu.

11. Nesėkmė. Jei nebūtų nesėkmių, mes niekada nežinotume, koks yra šokoladinio sausainio skonis. Klaidos iš tikrųjų yra galimybės pasiekti kažką nauja ar pabandyti dar kartą. Nėra nieko neįmanomo.

12. Skaitmeninė „detoksikacija“. Socialinė žiniasklaida vargina: mes nuolat lyginame savo gyvenimą su tų, kurie sukasi „Instagram“ sraute. Paimkite mažytę pertrauką. Jūs būsite atjungtas nuo ekrano, bet nustebsite, koks prisijungęs iš tikrųjų jaučiatės.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Socialiniai tinklai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Socialiniai tinklai

13. Galimybė. Padovanokite sau dovaną: siekite savo svajonių ne tik širdimi, bet ir protu. Įvertinkite savo norus ir siekite jų visa širdimi. Nekreipkite dėmesio į tai, ką pasakys kiti.

14. Tikėjimas. Nesvarbu, ar tikite Dievu, dvasingumu ar savimi. Blogi dalykai nėra amžini – visada galima rasti išeitį.

15. Geri draugai. Gyvenimas yra per trumpas, kad leistumėte laiką su žmonėmis, kurie gadina jūsų gyvenimą. Praskaidrinkite savo gyvenimą santykiais, kurie pamalonina ir įkvepia jus būti geriausiais.

16. Šokio pamoka. Jūs viena namuose. Grei anatomijos stiliumi („Grey‘s Anatomy“ – amerikiečių televizijos serialas), su pižama, skamba muzika. Nuostabu, kaip judėjimas pagal *NSYNC muziką (vaikinų grupė, susikūrusi Amerikoje 1995 m.) pakels jūsų nuotaikai.

Salsa
Salsa

17. Dėkingumas. Būkite dėkingas už viską: mažas akimirkas, didelius įvykius ir net aplinkybes, kurios buvo nepalankios. Dėkingumas naudingas sveikatai. Dėkingumas yra požiūris, kurio jums reikia, kai gyvenimas smogia į nugarą.

18. Atleidimas. Apie jus nespręs iš praeities klaidų, pasirinkimų ar poelgių. Viena yra būti atsakingu, kita – plūsti save tol, kol nekęsite net savo atvaizdo veidrodyje. Paleiskite kaltę, kurią nešate ant pečių, – ji apsunkina gyvenimą.

19. Miegas. Jūs puikiai žinote, koks pasitenkinimas apima kiekvieną kartą nuspaudžiant žadintuvo mygtuką? Įsivaizduokite tą patį pasitenkinimą, suteikiantį galimybę prailginti parą keliomis papildomomis valandomis kiekvieną naktį. Miego dovana niekada neišeina iš mados. Tinkamas poilsis yra labai svarbus net tik jūsų kūnui, bet ir sielai.

Fotolia nuotr./Kaip atsikelti anksti ryte?
Fotolia nuotr./Kaip atsikelti anksti ryte?

20. Vienatvė. Intravertai gali sakyti, jog nėra nieko geriau už vienatvę. Tačiau likus vienumoje su savo mintimis (kai kuriems geriau, jog nukrėstų elektra) gali būti baisu. Tik po to, kai pažinsite save, ateis ramybė. Kaip Eleanor Roosevelt yra pasakiusi: „Draugystė su savimi yra svarbi todėl, kad žmogus, nesusidraugavęs su savimi, negali draugauti su niekuo kitu pasaulyje“.

21. Laimė. Ekspertai kuria teoriją, kad džiaugsmas nėra tai, ko mes siekiame, bet greičiau tai, ką mes galime kontroliuoti. Jeigu jums laimės suteikia auksaspalvio retriverio glostymas, mokslai ar tiesiog nedidelės atostogos – padarykite tai.

22. Nuolankumas. Mes turime stiprybių, bet silpnybės pripažinimas yra neįtikėtinai svarbus. Mes galime pagerinti vieną iš gyvenimo sričių. Būkite taktiškas ir pripažinkite, kad jums reikia pagalbos – gausite jos su kaupu.

23. Tyla. Mes nuolat šnekučiuojamės, bet tik tyloje surandame ramybę, susikoncentruojame ar net išlaisviname kūrybiškumą. Leiskite sau patylėti.

24. Noras mokytis. Gyvenimas yra kelionė, kurioje susidursite su sunkumais. Jeigu išmoksite pamokas – tapsite išmintingesniu, o išmintis yra viena geriausių dovanų, kurią jūs galite padovanoti sau ir esantiems aplink jus.

Shutterstock nuotr./Šokoladiniai keksiukai.
Shutterstock nuotr./Šokoladiniai keksiukai.

25. Keksiukas. Jūs užsitarnavote jo, nesvarbu ar šiandien jūsų gimimo diena, ar ne.

Iš huffingtonpost.com vertė Aistė Mackevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius