-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antroji pusė manęs nenori. Ką daryti?

Sakoma, kad legendinis meilužis Kazanova savo ištvermę lovoje didino pasitelkdamas austres – jų suvalgydavo net po 50 per dieną. Pažvelgus į žmonijos istoriją tampa aišku, kad seksualumas ir lytinis potraukis buvo svarbūs nuo neatmenamų laikų. Situacija nepasikeitė iki šių dienų: į specialistus kasdien kreipiasi poros, kurių aistra išblėso.

JAV atliktų apklausų duomenimis, iki 30 proc. moterų nenori mylėtis, skundžiasi sumažėjusiu lytiniu susijaudinimu, nepatiria orgazmo. Statistika negailestinga ir vyrams: kas trečias 40–70 metų amžiaus amerikietis skundžiasi erekcijos sutrikimu, per ankstyva ar pernelyg vėlyva ejakuliacija ar tiesiog yra nepajėgus mylėtis.

Dažnai tai nutinka dėl aukšto kraujo spaudimo, kraujotakos sutrikimų, diabeto, hormonų lygio svyravimų, aukšto cholesterolio lygio, alkoholio ar cigarečių vartojimo. Lytinio akto metu patirtos pirmosios nesėkmės sugriauna pasitikėjimą savimi, tad kitą kartą malonumą pasiekti tampa dar sunkiau, kol galų gale išvis atsisakoma lytinio akto su partneriu.

Kibirkšties paieškos

Kaip ir esant daugeliui ligų bei negalavimų, sutrikus lytinei funkcijai pirmiausiai patariama įvertinti savo fizinę ir psichologinę būklę. Specialistai pabrėžia, kad labai svarbus poros bendravimas – sužinoję, kad antra pusė nėra įskaudinta ar nusivylusi, žmonės gali lengviau atsipalaiduoti, psichologiškai nusiteikti dar vienam bandymui.

Ne mažiau svarbus fizinis pasirengimas: reguliari mankšta, sveikesnis maistas, žalingų įpročių atsisakymas taip pat gerina lytinio gyvenimo kokybę. Kita vertus, kartais nutinka ir taip, kad jaučiamasi neblogai, supratimas tarp partnerių yra, tačiau seksualinis potraukis sumažėjęs ar visai dingęs. Didesniu malonumu tampa žiūrėti televizorių, gaminti maistą ar tiesiog miegoti. Kaip tai pakeisti?

Pagalba gamtoje

Panašūs klausimai turbūt nedavė ramybės ir mūsų protėviams, nes įvairių geismą skatinančių medžiagų, afrodiziakų paieškos buvo svarbi jų gyvenimo dalis. Pavyzdžiui, senovės romėnai lytines jėgas bandė atgauti valgydami paukščių liežuvėlius, graikai – jaučio sėklides. Kinijoje buvo tikima stebuklinga raganosio rago galia. Tačiau šiandien mokslininkai įrodė, kad dauguma šių priemonių visiškai neveiksmingos.

Bene labiausiai šiose paieškose pasisekė Centrinės ir Pietų Amerikos indėnams – jie atrado turneros krūmą (lot. Turnera diffusa), kurio lapus galima naudoti lytinį potraukį didinantiems gėrimams ruošti. Šis augalas sparčiai išpopuliarėjo: jis buvo vadinamas „Venado“ („Eržilo žolele“) ir naudotas prekybai su šiauresnėse vietovėse gyvenančiomis gentimis.

Dabar ištirta, kad turneros krūmo lapų ingredientai aktyvina lytinio potraukio centrus, stimuliuoja centrinę nervų sistemą bei geriną kraujotaką ir moteriškose, ir vyriškose genitalijose.

Veiksmingumas įrodytas tyrimais

Preparatų su Turnera diffusa veiksmingumas įrodytas ir klinikiniais tyrimais*. Atliktoje daugiacentrinėje studijoje dalyvavo 648 tiriamieji – 438 vyrai ir 246 moterys, kurių amžius – nuo 18 iki 80 metų. Prieš pradedant tyrimą 90 proc. tiriamųjų teigė, kad yra nepatenkinti savo lytiniu gyvenimu. Kaip pagrindinę problemą 87 proc. tiriamų vyrų nurodė erekcijos sutrikimą. Moterys dažniausiai nurodė libido susilpnėjimą (83 proc.) ir sunkumus patiriant orgazmą (84 proc.). Po 2 mėnesių gydymo 90 proc. tiriamųjų nurodė, kad jų lytinis gyvenimas pagerėjo. 54,8 proc. vyrų ir 51,2 proc. moterų lytinio gyvenimo kokybę įvertino puikiai arba gerai.

Svarbu ir tai, kad preparatai su Turnera diffusa gerai toleruojami. Atlikto tyrimo duomenimis, skirtą preparatą gerai arba puikiai toleravo 99 proc. tiriamųjų.

Dėl savo veiksmingumo preparatai, turintys Turnera diffusa, tampa vis populiaresne priemone sprendžiant seksualines šeimos problemas tuomet, kai nepadeda kiti metodai. Šiam nedideliam krūmeliui iš Pietų Amerikos jau gali padėkoti ne viena ant skyrybų krašto balansavusi pora.

Vokietijoje pagamintą homeopatinį vaistinį preparatą „Cefagil“ su Turnera diffusa jau galima įsigyti ir Lietuvos vaistinėse. Preparatas skirtas ir vyrams, ir moterims, tad su intymiomis problemomis susidūrusi pora jas gali išspręsti drauge.

 

Cefagil tabletės yra homeopatinis vaistinis preparatas, kurio indikacijos pagrįstos tik homeopatijos principais. Veiklioji medžiaga yra Turnera diffusa ø.

Cefagil vartojamas kai yra susilpnėjęs lytinis potraukis.

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti kaip nurodyta.

Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Pasinaudokite galimybe – pagerinkite savo ir savo partnerio lytinio gyvenimo kokybę. Juk meilė – ne tik žodžiai, bet ir darbai.

*Multicentre study: Libido enhancement through Turnera diffusa. Beilage zu DBI Der Bayerische Internist 5/01 vom 28. (2001).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius