Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atviros tuberkuliozės formos diagnozė Jonavos rajono mokykloje buvo „techninė medikų klaida“

Bukonių pradinės mokyklos penktokė neserga atvira tuberkuliozės forma – diagnozė, po kurios sujudimas kilo tiek pačioje mokykloje, tiek rajone, tebuvo techninė medikų klaida.
Romainių tuberkuliozės ligoninė
Tuberkuliozės ligoninė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pacientė mūsų ligoninėje yra gydoma nuo neatviros ir neužkrečiamos tuberkuliozės formos. Tiesiog įvyko techninė klaida, įvedant į duomenų bazę ligos kodą. Ši klaida duomenų bazėje dar praėjusią savaitę buvo atitaisyta“, – „Jonavos žinioms“ patvirtino Gediminas Stanišauskas, VšĮ Kauno klinikinės ligoninės atstovas ryšiams su visuomene.

Bukonių mokyklos bendruomenė sako esantys pasipiktinę, mat dėl šios klaidos sveikatą tikrinosi didžioji dalis ne tik mokinių, tačiau ir darželinukų, taip pat mokytojai ir auklėtojai.

„Žmones reikia nuraminti. Ši žinia įnešė nerimo. Į mokyklą buvo atvykę ir sveikatos stebėsenos specialistai, kurie teikė informaciją, kaip, nustačius atvirą tuberkuliozės formą, reikia elgtis.

Niekas nepagalvojo apie mergaitės likimą, kaip jaustis jai pačiai ir tai šeimai. Laimė, kad mūsų mokyklos bendruomenė yra draugiška“, – kalbėjo mokyklos direktorė Elena Tuzovienė.

Apie tai, kad viena Bukonių pradinės mokyklos penktokė susirgo atvira tuberkuliozės forma, buvo pranešta praėjusią savaitę. Skubių prevencinių priemonių ir sveikatos patikrinimo ėmėsi ir sveikatos stebėsenos specialistai, ir mokyklos bendruomenė, o savivaldybėje buvo surengtas skubus pasitarimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius