-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Danieliaus ir jo tėčio ryšys pavergė 15min.lt skaitytojus – šeimai aukojami tūkstančiai

Kauno klinikose gydomo Danieliaus ir jo šeimos istorija sujaudino 15min.lt skaitytojus. Nepraėjus nė parai nuo jos paskelbimo Šebelskius globojančio labdaros fondo „Mamų unija“ sąskaita pasipildė 19 081,26 EUR. Šakių rajone gyvenančiai daugiavaikei šeimai tai gali būti naujo gyvenimo šansas.
Danielių ligoninėje slaugo tėtis – vienintelis šeimos maitintojas
Danielių ligoninėje slaugo tėtis – vienintelis šeimos maitintojas / Ievos Krivickaitės nuotr.

„Nuoširdžiai dėkojame už visų jūsų ištiestą pagalbos ranką šiai šeimai. Artimiausiu metu apsilankysime jos namuose ir įvertinsime, kokios pagalbos labiausiai ir skubiausiai reikėtų“, – kalbėjo „Mamų unijos“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Danielius turi 8 seses ir brolius, bet ligoninėje jį slaugo vienintelis šeimos maitintojas – tėtis

Ievos Krivickaitės nuotr./Danielių ligoninėje slaugo tėtis – vienintelis šeimos maitintojas
Ievos Krivickaitės nuotr./Danielių ligoninėje slaugo tėtis – vienintelis šeimos maitintojas.

Už paaukotas lėšas bus pagerintos keturių kambarių bute gyvenančios 11 asmenų šeimos buitinės sąlygos. Galbūt kuriam nors Šebelskių vaikui reikia akinių ar sutaisyti dantukus, gal kompiuterio ar interneto. Be to, šeima neturi automobilio, todėl kelionėms į Kauno klinikas samdo kaimyną, kuriam moka už kurą.  

Negalima užmiršti to, kad šalinant auglį Danielius neteko ir inksto – jam bus svarbu sveikai maitintis ir stiprinti nusilpusį imunitetą.

Tikslinė parama niekada nėra naudojama kitiems poreikiams ir skiriama tik tai šeimai, kuriai yra aukojama.

E.Mėlinauskienė patvirtina: šeimai skirta parama – labai dosni. Kai kurie rėmėjai į sąskaitą pervesdavo solidžias pinigų sumas – 400, ir net 500 eurų. Kiti prie šeimos gerovės prisidėjo kukliau, tačiau kiekviena perlaida – vertinga.

Lėšos į „Mamų unijos“ sąskaitą plaukė ne tik iš Lietuvoje gyvenančių tautiečių, bet ir emigrantų, kurie labai jautriai reaguoja į panašias kaip Danieliaus istorijas ir visada gausiai aukoja. 15min.lt straipsniu socialiniuose tinkluose dalijosi tūkstančiai žmonių, tarp jų ir užsienio lietuvių bendruomenės.

Geros valios žmonės rašė laiškus ir redakcijai, ir labdaros fondui. Jie teiravosi, kokia parama be finansinės dar praverstų šeimai – drabužiais, mokykliniais reikmenimis.

Ievos Krivickaitės nuotr./Danielių ligoninėje slaugo tėtis – vienintelis šeimos maitintojas
Ievos Krivickaitės nuotr./Danielių ligoninėje slaugo tėtis – vienintelis šeimos maitintojas

Ne visi geradariai norėjo pinigų pervesti per labdaros fondą – prašė asmeninės Danieliaus tėvo G.Šebelskio sąskaitos.

15min.lt primena, kad aukojant tiesiogiai į privataus asmens sąskaitą valstybė nuskaičiuoja 15 proc. mokesčių. Be to, G.Šebelskis nėra prisijungęs prie Paypal sistemos, todėl perlaidos iš užsienio komplikuotesnės – kainuoja brangiau.    

E.Mėlinauskienė siekia išsklaidyti abejones dėl paramos perdavimo šeimai.

„Tikslinė parama niekada nėra naudojama kitiems poreikiams ir skiriama tik tai šeimai, kuriai yra aukojama. Nuolatos informuosime ir apie šeimą rašysime „Mamų unijos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, – aiškina fondo vadovė.

Aštuonis brolius ir seses turintis Danielius Kauno klinikose atsidūrė šių metų pavasarį. Mama namuose globoja šešių mėnesių sūnų ir kitus vaikus, todėl onkologine liga sergantį trimetį berniuką  ligoninėje slaugo vienintelis šeimos maitintojas – tėtis.

Išgirdęs apie paaukotą sumą 37 metų G.Šebelskis prarado amą. Kiek atsitokėjęs santūriai pasidžiaugė, kad naktimis galės miegoti ramiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius