Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edeno mama Karina Pociūtė: gerieji žmonės, sustokit, pinigų sūnaus gydymui jau gana

18 tūkst. eurų (63 235 Lt) – tokią paaukotų pinigų sumą savo sąskaitoje penktadienį išvydo Santariškių Vaikų ligoninėje gydomo devynių mėnesių Edeno mama Karina Pociūtė.
Edenas
Edenas / Asmeninio albumo nuotr.

Paskambinusi į 15min.lt redakciją moteris drebančiu balsu prašė: „Nenorime piktnaudžiauti žmonių dosnumu. Parašykite, kad mums jau gana – paaukota daug daugiau nei mums reikėjo.“

Nenori supykdyti Dievo

Sąskaitos išraše Karina pamatė, kad žmonės daugiausia pervesdavo po 5 ar 10 eurų, tačiau pasitaikydavo ir didesnių sumų, kai auka siekdavo ir 100 eurų. Pinigai plaukė ne tik iš Lietuvos, bet ir JAV, Anglijos, Norvegijos.

Už sūnaus gyvenimą kovojanti 22 metų K.Pociūtė sulaukė ne tik finansinės paramos, bet ir palaikymo žodžių elektroniniu paštu. „Ir toliau nenuleiskite rankų“, – dažniausiai rašoma laiškuose.

Be to, dalis žmonių siūlė ne tik finansinę ar moralinę paramą, bet ir kitokią pagalbą. Pavyzdžiui, paliko savo kontaktus ir drąsino kreiptis, jei Lenkijoje, kur Edenui numatyta atlikti kepenų transplantaciją, šeima neturės, kur gyventi, ar kaip ten nuvažiuoti.

„Žmonės siūlė transportą ir stogą virš galvos. Sakė, kad turi giminaičių Varšuvoje. Kiti norėjo padovanoti Edenui žaislų ir rūbelių. Man net širdį spaudžia: nesitikėjau, kad Lietuvoje tiek daug gerų žmonių“, – nevaldydama ašarų kalbėjo Karina.

Ji užtikrino, kad Edenui paaukoti pinigai bus skirti tik jo sveikatai. O tai, kas liks, moteris žada paaukoti kokiai nors kitai šeimai, irgi kovojančiai dėl savo vaiko gyvybės.

„Tikrai nenorime supykdyti Dievo, kuris mums atsiuntė tokią dovaną. Norime, kad viskas būtų skaidru ir sąžininga“, – garantavo moteris.

Ji prisipažino jaučianti atsakomybę informacija apie sūnaus būklę dalintis su aukotojais: „Būtinai papasakosiu, kaip Edenukui seksis Lenkijoje, kaip mes sveiksime.“

Galės grįžti į normalų gyvenimą

15min.lt trečiadienį rašė, kad Edenui jau 9 mėnesiai, tačiau berniukas dar nesėdi ir neropoja. Jis guli arba lovelėje, arba saugiame mamos glėbyje. Mažylis sveria vos daugiau nei 5 kilogramus ir didžiąją gyvenimo dalį praleidžia ligoninėse – iš pradžių Telšiuose, o pastaruosius keturis mėnesius Vilniuje. Sausio gale Edenas pateks į Varšuvos medikų rankas – jam bus atlikta kepenų transplantacija.

Edenui diagnozuota įgimta tulžies latakų atrezija, dėl kurios kepenų gaminama tulžis negali nutekėti į dvylikapirštę žarną, todėl kaupiasi ir ardo kepenis.

Asmeninio albumo nuotr./Edenas6
Asmeninio albumo nuotr./Edenas

Po sėkmingos kepenų transplantacijos pacientų tolesnio gyvenimo perspektyva nebloga. 90 proc. pacientų tikrai gyvena ne mažiau nei 10 metų.

Vidutinę gyvenimo trukmę nustatyti sunku, nes kepenų transplantacijos pasaulyje pradėtos taikyti tik prieš 20 metų. Natūralu, kad išsamių tyrimų dar nėra, todėl galima kalbėti apie 10–15 metų laikotarpį.

Edeno transplantacijos užsienyje išlaidas apmokės Lietuvos Valstybinė ligonių kasa. Tačiau tėvams patiems reikės padengti kelionės ir pragyvenimo išlaidas. Gydytojo gastroenterologo doc. Vaidoto Urbono skaičiavimui, šeimai reikės apie 3 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius