Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Epidemiologė: Lietuva pasiruošusi kovoti su Ebola

Trečiadienį Lietuvoje įtarus įvežtinį Ebolos viruso atvejį, kuris nepasitvirtino, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Epidemiologijos skyriaus vedėja Galina Zagrebnevienė „Žinių radijui“ sakė, kad Ebolos viruso išplitimo rizika Lietuvoje yra labai menka.
Ebolos virusas
Ebolos virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ekspertų nuomone, viruso įvežimo rizika yra, kadangi nesame izoliuota šalis, tačiau išplitimo rizika yra labai menka, todėl, kad žinome viruso plitimo būdus ir apsisaugojimo būdus. Naudojant tinkamas apsaugos priemones išplitimo rizika netgi asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, kurioje būtų gydomas ligonis, kaip parodė atvejai Vokietijoje, Ispanijoje, kur buvo gydomi Ebolos virusu užsikrėtę asmenys, infekcija neišplito, kadangi buvo naudojamos tinkamos izoliavimo ir sveikatos priežiūros darbuotojų apsaugos priemonės“, – laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo G.Zagrebnevienė.

Mūsų sveikatos priežiūros įstaigos turi pirštines, chalatus, prijuostes, batus, respiratorius, medicinines kaukes, antveidžius – mūsų institucijos yra pasiruošusiuos kovai su Ebola, jei virusas būtų, – nurodė G.Zagrebnevienė.

Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojai, anot G. Zagrebnevienės, taip pat turi tinkamas apsaugos priemones, neleisiančias išplisti virusui, jei jis čia atsirastų.

„Mūsų sveikatos priežiūros įstaigos turi pirštines, chalatus, prijuostes, batus, respiratorius, medicinines kaukes, antveidžius – mūsų institucijos yra pasiruošusiuos kovai su Ebola, jei jis (virusas – red.) būtų“, – nurodė G.Zagrebnevienė.

Pasaulio sveikatos organizacija skelbia, kad Ebolos viruso protrūkis yra didžiausias per visą istoriją ir jau pareikalavo daugiau nei 2,5 tūkst. gyvybių, o dar dvigubai daugiau žmonių yra užsikrėtę.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius