-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 24 /14:52

Gripo epidemiją skelbia ir Klaipėda

Sergamumui gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) visoje Lietuvoje perkopus epideminį lygį, antradienį epidemiją skelbia ir Klaipėdos savivaldybė.
Vaistai
Vaistai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl paskelbtos epidemijos mieste apribojami masiniai renginiai, sugriežtinami higienos reikalavimai, ikimokyklinio amžiaus vaikų sveikatos būklės kontrolė, o mokyklų vadovai gali spręsti dėl laikino vaikų ugdymo veiklos nutraukimo, kai gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga daugiau kaip 20 procentų mokinių, paskelbė savivaldybė.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, nuo antradienio epidemija taip pat paskelbta Panevėžio miesto ir Kėdainių rajono savivaldybėse. Pirmadienį epidemijos paskelbtos Prienų, Švenčionių ir Zarasų rajonuose.

Ankstesnę savaitę epidemijos paskelbtos Kauno miesto bei Jonavos ir Varėnos rajonų savivaldybėse.

Kasdien augant sergamumui gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, medikai pataria vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, taip pat dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą.

Praėjusią savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 123,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo gerokai mažiau – 79,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 3-ąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Praėjusią savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldytas 181 asmuo: viena nėščioji, 23 vaikai iki 2 metų amžiaus, 79 asmenys iki 17 metų, kiti - suaugusieji. 10 asmenų gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai sergančiųjų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

Šio gripo sezono metu registruoti trys mirties nuo gripo atvejai.

VIDEO: Patarimai, kurie padės išvengti gripo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius