Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 04 /2017 12 13

Gydome slogą. Ką reikia žinoti?

Dažnas slogos nelaiko liga ir mėgsta pajuokauti, kad gydoma sloga praeina per 7 dienas, negydoma – per savaitę. Jei slogą gydome teisingai, ji neturėtų užsitęsti, tačiau dažnai pasitaiko, kad 7-10 dienų nepraeinantys simptomai perauga į ūminį sinusitą, ausies uždegimą ar netgi bronchitą. Taip nutinka tik dėl neteisingai gydomos slogos, pasireiškus komplikacijoms.
Sloga
Sloga / Projekto partnerio nuotr.

Ūminė sloga, moksliškai vadinama rinitu, yra liga – tai nosies gleivinės uždegimas, kurį sukelia virusai. Dažniausiai pasireiškia sušalus (ar perkaitus), kai yra susilpnėjęs organizmo imunitetas. Tačiau sloga, kaip vienas iš simptomų, gali pasireikšti ir sergant įvairiomis infekcinėmis ligomis. Ligai būdingas sezoniškumas, todėl artėjant šaltajam sezonui būtina pasiruošti kovai su šiuo klastingu peršalimo simptomu.

Užsitęsus slogai – rimtos komplikacijos

Pavojingiausia tai, kad sloga gali komplikuotis. Jei sloga užsitęsia ilgiau nei 7 dienas, ji perauga į bakterinį ūminį sinusitą. Tai būklė, kurią reikia gydyti ne tik kojų mirkymu ir nosies plovimu, bet ir stipriais medikamentais, neretai – antibiotikais.

Daugelis žino, kad gydymas antibiotikais pažeidžia organizmą – suardo natūralią bakterijų sistemą, todėl, kad atkurtų natūralią žarnyno mikroflorą, kartu su antibiotikais naudoja gerąsias žarnyno bakterijas.

Slogos gydymas antibiotikais taip pat sutrikdo kvėpavimo takuose esančių gerųjų bakterijų pusiausvyrą. Šios bakterijos stiprina organizmo apsaugą nuo ligų, todėl antibiotikų naudojimas dar negarantuoja greito ir sklandaus išgijimo.

Normali nosies ir kitų kvėpavimo organų gerųjų bakterijų pusiausvyra yra sveikų viršutinių kvėpavimo takų pagrindas. Mikrofloros pakitimai gali sukelti otito, rinosinusito, adenoidito paūmėjimą, peraugantį į kvėpavimo takų komplikacijas. Išgydžius komplikacijas, slogos simptomai gali varginti keletą savaičių ar net mėnesių.

Kaip gydyti slogą?

Mažai kas žino, kad taisyklingai gydant slogą svarbu ne tik naudoti tinkamus vaistus ar antibiotikus, bet ir stengtis atkurti natūralią nosies ertmės mikroflorą, kitaip tariant, ten esančias gerąsias bakterijas. Tik toks gydymas užtikrina sėkmingą pasveikimą ir „atkritimo“ tikimybę.

Viršutinių kvėpavimo takų gleivinės floros atkūrimas rekomenduojamas gydant slogą ne vien po peršalimo, bet ir esant alerginiams rinitams, astmai, lėtiniams bronchitams bei dūmų ar kitokio pobūdžio dirgiklių sukeltiems lėtiniams pažeidimams.

Svarbu profilaktika

Profilaktinis slogos ir ausies uždegimų gydymas svarbus veiksnys siekiant užkirsti kelią ligos atsiradimui ar atsinaujinimui. Pastebėjus, kad sloga susergama dažnai, simptomai nuslopsta ir vėl atsiranda, esant besikartojantiems ausų uždegimams ar sergant lėtinėmis kvėpavimo takų ligomis, rekomenduojamas profilaktinis gydymas, kuris padės išvengti nemalonių slogos ir ausies uždegimo simptomų ar komplikacijų.

Preparatas „Rinogermina“ naudojamas profilaktiniam kvėpavimo takų ir ausies uždegimų gydymui. Vaistas pagerina ir atkuria viršutinių kvėpavimo takų gleivinės florą po įvairių gydymo metodų, tokių kaip: nosies purškalai, kvėpavimo takų druskos terapija, nosies praplovimas, antibiotikai ir kt. Purškalą gali naudoti visa šeima: tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Užsakovo nuotr./Rinogermina
Užsakovo nuotr./Rinogermina

Kaip tai veikia?

„Rinogermina“ sudėtyje esantys mikroorganizmai sudaro barjerą, kuris patogenams neleidžia patekti ant nosies gleivinės paviršiaus, ten nusėsti ar daugintis. Taip atkuriamas normalus viršutinių kvėpavimo takų bakterinės floros balansas.

Preparatas „Rinogermina“ naudojamas profilaktiniam kvėpavimo takų ir ausies uždegimų gydymui. Vaistas pagerina ir atkuria viršutinių kvėpavimo takų gleivinės florą po įvairių gydymo metodų, tokių kaip: nosies purškalai, kvėpavimo takų druskos terapija, nosies praplovimas, antibiotikai ir kt. Purškalą gali naudoti visa šeima: tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti kaip nurodyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius