-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojas išėjo nepasibaigus darbo laikui: dvejų metų vaikas paliktas likimo valiai

Tėvai, iš darželio pasiėmę sergantį vaiką, nerimaudami dėl jo sveikatos, nusprendė jį nuvežti pas gydytoją, tačiau buvo nemaloniai nustebinti. Vilniaus rajono centrinės poliklinikos budintis gydytojas, turintis dirbti iki poliklinikos uždarymo, jau buvo išėjęs, o registratūroje alternatyvos niekas nepasiūlė. Esą elkitės, kaip išmanote. Jei norite, rašykite skundus.
Verkianti mergaitė
Verkianti mergaitė / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Poliklinika Vaikai

Akibrokštas poliklinikoje: į sergantį vaiką numojo ranka

Taip situaciją apibūdino į 15min redakciją paskambinęs vaiko tėtis.

„Pirmadienį, kai pasiėmėme vaiką iš darželio auklėtoja sakė pastebėjusi, kad jis serga, ir patarė jo rytoj į darželį nevesti. Vaikas iš tiesų naktį kosėjo, jam traiškanojo akys, akivaizdžiai jautėsi blogai. Žmona 18.10 val. paskambino į polikliniką ir paklausė, iki kada dirba budintis gydytojas, jai buvo pasakyta, kad iki 19 val. Su vaiku poliklinikoje ji buvo 18.40 val., tačiau paaiškėjo, kad gydytojo nėra. Jis jau išėjo namo!

Argi normalu, kad poliklinikai dirbant iki 20 val. budinčio gydytojo nėra jau 18.40 val. ir vaikas lieka neapžiūrėtas?

Kai žmona pradėjo aiškintis, ką jai dabar daryti, registratorės jos vos nepasiuntė negražiais žodžiais. Esą yra kaip yra, gydytojas išėjęs, todėl darykite, ką norite. Jei nepatinka, rašykite skundą. Argi normalu, kad poliklinikai dirbant iki 20 val. budinčio gydytojo nėra jau 18.40 val. ir vaikas lieka neapžiūrėtas? Mano manymu, jei gydytojas savo kabineto duris turėtų uždaryti iki darbo pabaigos likus minutei, o ne pusantros valandos. Ir dar teisėtas žmonos pasipiktinimas sukelia poliklinikos darbuotojų nepasitenkinimą. Čia jau ir su medikų etika prasilenkta. Nei daktaro, nei apžiūros ir dar buvome išvaryti“, – piktinosi vyriškis.

Pašnekovas tikino, kad antradienį vaikas jautėsi dar blogiau, tačiau į polikliniką tėvai galės jį nuvežti vėlgi tik vakare, nes dieną abu dirba. Vaiką prižiūrėti namuose pasiliko močiutė.

„Nenorėčiau, kad panaši situacija nutiktų dar kam nors, todėl nusprendžiau šio reikalo taip paprastai nepalikti. Ryte paskambinau į polikliniką ir paprašiau pasiaiškinti. Sakiau – juk turite vaizdo kameras, ištraukite, kada mano žmona buvo atvykusi ir nerado gydytojo. Pasirodo, vaizdo kameros, nors sumontuotos, neveikia. Man buvo pasiūlyta viską surašyti raštu. Taip ir padariau, tačiau atsakymo kol kas negavau“, – toliau pasakojo jaunas tėvas.

Turėjo nusiųsti pas kitą šeimos gydytoją

Vilniaus rajono centrinės poliklinikos vyriausioji gydytoja Vida Žvirblienė patvirtino, kad gydymo įstaiga dirba iki 20 val. Poliklinikoje yra du šeimos gydytojų skyriai, kuriuose medikai dirba iki pat jos uždarymo laiko. Medicininės pagalbos prireikus tomis valandomis, kuriomis paciento šeimos gydytojas nedirba, suteikiama galimybė kreiptis į budintį gydytoją, kuris taip pat dirba iki 20 val.

„Kaip buvo pirmadienį, nežinau, manęs niekas neinformavo. Žinote, visko nutinka, budintis gydytojas taip pat gali susirgti, tačiau yra numatyta, kaip elgtis tokiu atveju, jeigu jo nėra. Registratūra turi nukreipti pacientą į vieną iš šeimos gydytojų skyrių, atsižvelgiant į tai, prie kurio gydytojo jis priregistruotas. Jeigu registratūra to nepadarė, galbūt darbuotoja neatliko savo darbo ir tokiu atveju reikia aiškintis situaciją“, – tikino pašnekovė.

V.Žvirblienė teigė, kad skundas jos nepasiekė: galbūt užstrigo bendrame pašte ar dar jai tiesiog nepersiųstas.

„Šiuo atveju man reikia daugiau informacijos – žmonės gali man paskambinti tiesiogiai ir mes viską išsiaiškinsime. Reaguojame į kiekvieną pacientų skundą“, – teigė medikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius