Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgelbėkime vaikus, kuriuos pasiglemžia viena iš kraupiausių mirčių

29 vaikai. Tiek kasmet mūsų vaikų gyvybių pasiglemžia vandens telkiniai. Ši viena iš kraupiausių mirties formų yra dažniausia nepilnamečių išorinė mirties priežastis. Visų mūsų pastangomis šią situacija būtina keisti. Prie pastangų prisidės ir pasaulio bei olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.
/ Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

15min portale startuoja projektas „Ateities čempionai“, kuris skirtas

susimąstyti, kuo gali ir galėjo tapti vaikai, jei jei būtų išmokę plaukti. Kalbėsime ne tik apie plaukimą ir nemokėjimo plaukti pasekmes – kelsime klausimą, kiek rūtų meilutyčių įvairiose srityse galėtų atsirasti, jei reikiamu laiku riekiamoje vietoje talentai gautų mūsų dėmesio ir paramos.

Štai penkiolikmetis plaukikas Saulius Šatinskas neįgaliųjų plaukimo atvirajame čempionate 50 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje škovojo trečią vietą ir pelnė bronzą. Maža to, penkiolikmetis pagerino Lietuvos suaugusiųjų rekordą ne tik šioje, bet ir 400 m laisvuoju stiliumi bei 200 m kompleksinio plaukimo rungtyse.

Smuikininkė Aušrinė Razgutė tik šiemet baigė Nacionalinę Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą, tačiau jos biografijoje – ne vienas tarptautinių ir respublikinių konkursų apdovanojimas bei padėka iš šalies vadovės Dalios Grybauskaitės rankų. Šešerių metų smuiką į rankas paėmusi panevėžietė savo ateities be jo neįsivaizduoja – jau rudenį tikisi pradėti studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Tai tik kelios jaunų žmonių istorijos, kurios buvo ir bus publikuotos portale 15min. Net jei kai kurie vaikai negarsins Lietuvos vardo pasaulyje, akcija prisidės prie gyvybių išsaugojimo, nes kas penktas vaikas Lietuvoje nemoka plaukti, o už tai mes mokame labai didelę kainą.

„Scanpix“/AP nuotr./Rūta Meilutytė
„Scanpix“/AP nuotr./Rūta Meilutytė

Visi galime prisidėti prie projekto, kurį inicijuoja mažmeninės prekybos tinklas „Maxima“ kartu su Lietuvos plaukimo federacija ir Rūta Meilutyte. Paremkite programą „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“, kuri skirta išmokyti kuo daugiau šalies 2 ir 3 klasių mokinių plaukti ir saugiai elgtis vandenyje.

Paramą galite skirti dvejopai – pirkdami specialią apyrankę „Maximos“ kasose arba skambindami telefonu: 1890 – 1 euras; 1892 – 2 eurai. Padėkite įgyvendinti programą – padovanokite vaikams antrąjį gimtadienį.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą rasite tinklalapyje Galiplaukti.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius