Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariama, kad gripas pasiglemžė dar vieną auką

Nors gripo epidemija Tauragėje nepaskelbta, gali būti, kad jis tapo dar vienos mirties priežastimi – antradienį ligoninėje mirė 40-ties metų moteris. Kiek anksčiau Tauragės ligoninėje nuo gripo komplikacijų mirė 34-erių vyras. Vis dėlto, pasak medikų, sergamumas gripu jau mažėja.
Dainavos poliklinikoje
Ligoninėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gandas, kad Tauragės ligoninėje nuo gripo mirė moteris, pasklido trečiadienį. Kaip „Tauragės kurjeriui“ sakė Tauragės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Danas Masiulionis, paskutinei, kaip įtariama, gripo aukai – 40 metų.

„Ji, kaip ir prieš tai miręs vyras, sirgo gretutinėmis, imunitetą silpninančiomis ligomis. Tyrimo atsakymo kol kas nėra“, – sakė medikas.

Pasak jo, šiuo metu paimta 16 mėginių gripui nustatyti, gauta 10 teigiamų atsakymų, tarp jų – ir ambulatoriškai gydomiems, ir vienam mirusiam asmeniui.

Anksčiau gripas buvo įtartas ir garbaus amžiaus pacientei, bet tyrimas to nepatvirtino.

Pasak ligoninės direktoriaus pavaduotojo, epideminis susirgimų lygis ligoninėje buvo pasiektas prieš tris savaites. Griežtesnės apsaugos priemonės kol kas taikomos tik Vidaus ligų skyriuje.

D.Masiulionis patvirtino, kad jau stebimas sergamumo mažėjimas. Tai rodo ir Tauragės visuomenės sveikatos centro duomenys: 6-ąją metų savaitę sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų ligomis (ŪVKTI) rodiklis mūsų apskrities teritorijoje sumažėjo nuo 118,64 iki 104,28 atvejo dešimčiai tūkst. gyventojų. ŪVKTI sirgo 829 asmenys, 565 iš jų – vaikai. Užregistruoti 246 gripo atvejai, tarp jų sirgo 71 vaikas. Tauragės rajone užregistruoti 67 gripo atvejai (23 iš susirgusiųjų – vaikai). ŪVKTI sirgo 458 asmenys (307 iš jų – vaikai). Sergamumo rodiklis dešimčiai tūkstančių gyventojų sumažėjo nuo 145,86 iki 126,99 atvejo.

Pastarąjį kartą ši klastinga liga tauragiškio gyvybę nusinešė 2009 metais, kai siautė kiaulių gripas. Tuomet tai buvo pirmoji šios gripo formos auka Lietuvoje.

Kaip „Tauragės kurjeriui“ anksčiau sakė Tauragės visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Genienė, Tauragėje gripo epidemija neskelbiama todėl, kad nors ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų ligomis (ŪVKTI) serga jau daugiau nei 100 iš 10 000 Tauragės apskrities gyventojų, gripas nesudaro 30 proc. visų susirgimų.

Iki šio atvejo gripas šalyje jau nusinešė penkias gyvybes: Viniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Tauragėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius