Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip apsisaugoti nuo pavasarinių žiedadulkių?

Išskėstomis rankomis pasitinkame pavasarį. Pagaliau galime nusimesti žieminį paltą ir gėrėtis šylančių orų gaiva. Dalis žmonių sutiktų, jog pavasaris – pats nuostabiausias metų laikas. Tačiau tiems, kuriems kasmet ima perštėti akis ir gerklę, kankina kosėjimas ir čiaudulys, varvanti nosis – šis sezonas tampa tikra neganda. Ypač jeig turite žiedadulkėms alergiškų mažų vaikų, pavasaris gali tapti nepakenčiamu metų laiku. Kaip galime pagerinti savo situaciją?
Pavasario alergija
Pavasario alergija / Ali Talal, Flickr.com

1. Stenkitės langus laikyti užvertus, ypač tamsiuoju paros metu. Teigiama, jog didžiausia žiedadulkių koncentracija ore sklando nuo 5 iki 10 val. ryto. Jeigu oro cirkuliacija patalpoje, kurioje miegate, yra silpna, ar mikroklimatas nėra pakankamai subalansuotas, įsigykite oro drėkintuvą ar kondicionierių.

2. Nedžiaukite skalbinių lauke. Pučiant vėjui jūsų skalbiniai gali aplipti žiedadulkėmis, kurias jūs nė neįtardami pasinešite namo.

3. Pagal galimybes, stenkitės išeiti iš namų kuo vėliau (geriausia, 10 val ir vėliau).

4. Stenkitės vengti sodo darbų, tokių kaip žolės pjovimas ar ravėjimas, nes žemėje nusėdusios žiedadulkės šių procesų metu vėl pakyla į orą ir gali alergizuoti.

VIDEO: Labas rytas | Kas trečias žmogus Lietuvoje kenčia nuo alergijos (pokalbis studijoje)

5. Vėjuotą dieną kiškite nosį iš patalpos kuo rečiau. Mažiausiai pavojingas oras, kai lyja ar tvyro drėgmė (lietus paskatina žiedadulkes kristi ant žemės arba jas nuplauna).

6. Grįžę iš lauko stenkitės nusiprausti po dušu ir pasikeisti rūbus. Pasitarę su gydytoju ar vaistininku, naudokite tik Jums tinkamas kūno priežiūros priemones. Taip pat rekomenduojama grįžus iš lauko iš karto nusiauti batus ir to paties paprašyti visų, gyvenančių kartu toje pačioje patalpoje.

7. Įsitikinkite, ar tikrai jus kankina pavasarinė alergija – atlykite būtinuosius tyrimus ir gaukite tikslią gydytojo  specialisto diagnozę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius