-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno klinikų gydytojui Vladimirui Petrenko prestižinis diabetologų įvertinimas

51-osios EASD (European Association for the Study of Diabetes) konferencijos metu Stokholme (Švedija) skambėjo Lietuvos vardas. EASD prezidentas prof. Andrew J.M.Boultonas LSMU Endokrinologijos klinikos administratoriui gydytojui Vladimirui Petrenko įteikė Alberto Renoldo (1923–1988) vardo medalį.
Gydytojas Vladimiras Petrenko apdovanotas prestižiniu medaliu
Gydytojas Vladimiras Petrenko apdovanotas prestižiniu medaliu / Kęstučio Šimatonio nuotr.

Tokiu EASD apdovanojimu iki šiol nebuvo pagerbtas nė vienas mūsų šalies diabetologas. Šis apdovanojimas įteiktas už ilgametį darbą organizuojant stovyklas cukriniu diabetu sergantiems paaugliams.

Prieš 25 metus pasisėmęs patirties JAV diabeto stovyklose, gydytojas V.Petrenko Lietuvoje stovyklas diabetu sergantiems paaugliams pradėjo organizuoti kasmet ir organizuoja iki šiol. Stovyklose per šį laikotarpį ilsėjosi ir mokėsi virš 1 000 jaunuolių iš visos Lietuvos.  

Kęstučio Šimatonio nuotr./Gydytojas Vladimiras Petrenko apdovanotas prestižiniu medaliu
Kęstučio Šimatonio nuotr./Gydytojas Vladimiras Petrenko apdovanotas prestižiniu medaliu

Prof. Andrew J.M.Boultonas 51-osios EASD konferencijos metu savo pranešime pabrėžė, kad Lietuva yra viena iš pirmųjų rytų Europos šalių, kurioje pradėtos organizuoti stovyklos diabetu sergantiems vaikams.

Profesorius akcentavo, kad suorganizuoti tokias stovyklas pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais buvo nelengvas iššūkis, taip pat pasidžiaugė, kad nepaisant sunkumų šios stovyklos jau vyksta ketvirtį amžiaus. Jubiliejinės 25-osios stovyklos atidarymo proga prof. A.J.M.Boultonas asmeniškai buvo atvykęs į Lietuvą ir aplankė Rukloje stovyklaujančius diabetu sergančius paauglius.

Kęstučio Šimatonio nuotr./Gydytojas Vladimiras Petrenko apdovanotas prestižiniu medaliu
Kęstučio Šimatonio nuotr

Gydytojas V.Petrenko organizuoja ne tik stovyklas diabetu sergantiems vaikams. Jau eilę metų jo iniciatyva Kaune vyksta tarptautiniu mastu svarbios EASD Oskaro Minkovskio vardo konferencijos skirtos endokrinologams. V.Petrenko kiekviena proga stengiasi priminti, kad visame pasaulyje garsus  diabetologijos pradininkas O. Minkovskis  gimė ir augo Kaune. V.Petrenko iniciatyva 2012 metais O.Minkovskio garbei Lietuvoje išleistas naujas pašto ženklas.

Gyd. V.Petrenko yra vienas geriausių specialistų, konsultuojantis cukriniu diabetu sergančias nėščiąsias. Šis specialistas vienas pirmųjų Lietuvoje stengėsi išsklaidyti mitus, kad serganti cukriniu diabetu moteris negali susilaukti vaikų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius