-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08 /16:37

Lazdijų valdžia skyrė 50 tūkst. eurų miesto ligoninei, nesutinkančiai atsisakyti akušerijos paslaugų

Lazdijų rajono savivaldybės taryba penktadienį skyrė 50 tūkst. eurų miesto ligoninei, kuri nesutinka atsisakyti akušerijos paslaugų, nors jų teikimo šioje įstaigoje nebefinansuoja Valstybinė ligonių kasa.
Lazdijų ligoninė
Lazdijų ligoninė / Vilmos Danauskienės nuotr.

Tarybos sprendime nurodoma, kad skyrus 50 tūkst. eurų „Lazdijų ligoninės“ Akušerijos – ginekologijos skyriaus išlaikymo išlaidų apmokėjimui, šia suma sumažinami savivaldybės administracijai asignavimai daugiatiksliams plėtros projektams.

Lazdijų meras Artūras Margelis BNS sakė, kad savivaldybė nusiteikusi dėl akušerijos paslaugų išsaugojimo kreiptis į teismą.

„Skirti pinigai leis išlaikyti Akušerijos skyrių, kol mes eisime į teismus ginčyti Vyriausybės nutarimo dėl kvotų akušerijos paslaugoms (...). Kvotų negali būti medicinoje“, – įsitikinęs A.Margelis.

Lazdijų ligoninė mėnesio pradžioje atlyginimams išmokėti ir vaistams pirkti jau paėmė 100 tūkstančių eurų paskolą, anksčiau skelbė savivaldybė.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa sprendimą Lazdijų ligoninei nebemokėti už akušerijos paslaugas aiškino tuo, kad ši gydymo įstaiga neatitinka nustatytų kriterijų – priima mažiau kaip 300 gimdymų per metus, o artimiausia tokias paslaugas teikianti įstaiga yra ne toliau kaip už 50 kilometrų. Pernai Lazdijų ligoninėje priimti 183 gimdymai.

Savivaldybės taryba, pasak mero, taip pat atsisakė vykdyti Vyriausybės atstovės Alytaus apskrityje reikalavimą pertvarkyti ligoninę.

„Ji praeitame posėdyje pateikė reikalavimą panaikinti Akušerijos skyrių, neva jis prieštarauja kažkokiems teisės aktams. Mūsų juristai tokių teisės aktų nerado. Atmetėme jos teikimą ir viskas. Dabar pagal įstatymą ji gali kreiptis į teismą. Lauksim, kol mus paduos į teismą“, – aiškino meras.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Artūras Margelis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Artūras Margelis

Vilniaus teritorinės ligonių kasos direktorius Vytautas Mockus BNS ketvirtadienį sakė, kad Lazdijų ligoninei yra siūloma kompromisinė sutartis dėl didesnių įkainių už kitas paslaugas be galimybės gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų už akušerijos paslaugas, tačiau ligoninė sutarties nepasirašo.

„Jokių teorinių galimybių nėra (Lazdijų ligoninei) gauti apmokėjimą iš PSDF už akušeriją (...). Atsižvelgdami į Lazdijų ligoninės specifiką, kad nebesudarome su jais sutarties dėl akušerijos ir sumažėja biudžetas iš mūsų, norėdami šiek tiek tai kompensuoti, derybose pasiūlėme jiems didesnę sutartinę sumą ambulatorinėms paslaugoms, slaugai“, – aiškino V.Mockus.

Jo teigimu, atsisakiusi akušerijos paslaugų Lazdijų ligoninė viena vertus gautų mažesnį finansavimą iš PSDF, tačiau mažėtų ir nuostoliai, nes akušerijos paslaugos įstaigai neatsiperka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius