Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto papilduose – dideli veikliųjų medžiagų neatitikimai

Maisto papildų, skirtų sąnarių funkcijoms palaikyti, sudėties tyrimai atskleidė, kad 10 iš 12 ištirtų maisto papildų veikliųjų medžiagų kiekiai yra mažesni, nei deklaruoti gamintojų ženklinimo etiketėse.
Tabletės ir kapsulės
Tabletės ir kapsulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo metu buvo tikslingai tiriama būtent šios paskirties papildų sudėtis, nes ankstesnio tyrimo metu jau buvo nustatyti gliukozamino ir chondroitino sulfatų kiekių neatitikimai, lyginant su gamintojų deklaruotais rodikliais. Tuomet nagrinėta 9 skirtingų pavadinimų maisto papildų sudėtis.

„Atlikti tyrimai parodė, kad maisto papilduose sąnariams veikliųjų medžiagų kiekio skirtumas kai kuriais atvejais svyruoja ne miligramais, o kartais. Tokių papildų vartojimas kelia abejonių dėl jų galimo poveikio. Įvertinę tyrimų rezultatus, numatėme griežtinti maisto papildų kontrolę – platintojai galės tiekti į rinką tik įrodę, kad papildų sudėtis atitinka gamintojo deklaruojamus rodiklius. Kadangi daugelis maisto papildų gaminami ne Lietuvoje, apie galimą vartotojų klaidinimą informavome ir Europos Komisiją“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius.

Prekyba vartotojus dėl savo sudėties klaidinančiais maisto papildais sustabdyta, platintojams nurodyta perženklinti šiuos produktus ir etiketėje pateikti teisingą informaciją apie sudėtyje esančių veikliųjų medžiagų kiekius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius