-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiesiems Kauno klinikų pacientams sveikti padeda šunys

Mažiesiems Kauno klinikų pacientams sveikti padeda ne tik įprastas gydymas, bet ir įvairios terapijos. Naujausia iš jų – kaniterapija, arba šunų terapija.
Šuo
Šuo / Shutterstock nuotr.

Kauno Vaikų ligų klinikos koridoriais ramiai žingsniuoja įspūdingo dydžio šuo – tai Senosios Anglijos aviganių veislės kalytė Sera.

„Lietuvoje tai yra pakankamai nauja veislė, bet užsienyje [šie šunys] yra pripažinti kaip vaikų auklės arba šeimos pagalbininkai, kurie į vaikus ir visus žmones reaguoja labai gerai“, – tikina Seros šeimininkė Jūratė Paškevičienė.

Sera kartu su bičiuliais – Samojedų ir Berno zenenhundų veislės šunimis – atvyko lankyti onkologinėmis ligomis sergančių vaikų. 

Pažangiausi Vakarų gydymo centrai seniai taiko kaniterapiją. Išvertus iš lotynų kalbos „canis“ – šuo, „terapija“ – gydymas, slaugymas. Vaikų ligų klinikos vadovas neabejoja šio alternatyvaus gydymo nauda. Bendraudami su keturkojais mažieji pacientai pailsi, užsimiršta, gerėja jų psichologinė būklė.

„Pasižiūrėkite į vaikučių akis šios terapijos seanso metu ir rasite visus atsakymus. Juk akys – tai yra sielos veidrodis: jos nušvinta, pasikeičia, veidas užsipildo džiaugsmu“, – tikina Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas prof. dr. Rimantas Kėvalas.

Kaniterapija atliekama prižiūrint medicinos ir kinologijos specialistams. Tokiam gydymui tinka ne kiekvienas šuo – tik grynaveisliai, sertifikuoti ir specialiai parengti keturkojai.

„Mes labai džiaugiamės, kad mus čia įsileido pas vaikus. Tai iš tikrųjų yra revoliucija, dėkojame, kad mumis taip pasitikėjo“, – teigia Kaniterapinės pagalbos centro vadovė Iveta Šikšniuvienė.

Kauno klinikų medikai ir kaniterapinės pagalbos centro specialistai sutarė, kad sunkiai sergančius vaikus su šunimis lankys dukart per mėnesį, tačiau ligoniukams taip patiko užsiėmimai, kad tokių vizitų skaičių teko padvigubinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius