Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

„Nestlé“ pusryčių dribsniai – ne tokie saldūs, kaip jums gali pasirodyti

„Nestlé“ pusryčių dribsniai
Partnerio nuotr. / „Nestlé“ pusryčių dribsniai
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose
0
Skaitysiu vėliau
A A

Nesmulkintų grūdų dribsniai su pienu yra maistingas būdas pradėti dieną ir prisidėti prie subalansuotos mitybos. Daugiau nei dešimtmetį stengiamės patobulinti receptus: mažiname cukraus ir druskos kiekį bei dedame daugiau skaidulinių medžiagų ir nesmulkintų grūdų. Todėl dabar nesmulkinti grūdai yra ingredientas numeris vienas daugumoje „Nestlé“ pusryčių dribsnių (su žalia juosta). Be to, didžiojoje dalyje mūsų dribsnsių yra bent penki vitaminai ir dvi mineralinės medžiagos, turinčios maistinės vertės.

Pusryčių dribsniuose cukraus yra dėl kelių priežasčių: jis suteikia saldumo grūdams ir skoniui, traškumui, spalvai ir dribnsių kvapui. Rekomenduojama 30 g porcija turi 2 iš 12 įdėtų arbatinių šaukštelių cukraus ir atitinka subalansuotos mitybės rekomendacijas (remiantis PSO rekomendacijomis 10 % energijos iš 2000 kcal dietos).

Subalansuota mityba suteikia tiek energijos ir maistingų medžiagų, kiek reikia žmogui priklausomai nuo jo gyvenimo būdo ir aktyvumo. Porcijoje (30 g) esantis cukraus kiekis yra panašus ar mažesnis, lyginant su kitais įprastais pusryčiais: vaisiniu jogurtu ar sultimis. Angliavandeniai yra reikalinga maistingoji medžiaga, nes suteikia energijos tiek kūnui, tiek smegenims. Išskirtinį saldų skonį turintis angliavandenis cukrus yra vienas iš pavyzdžių. Negana to, kad suteikia maistui malonų skonį ir tekstūrą, cukrus padeda jį išsaugoti kokybišką ir nesugedusį.

Įrodyta, kad nesmulkinti grūdai padeda sumažinti širdies ligų riziką cholesterolio kiekį ir teigiamai veikia kūno svorį.

Sakoma, kad angliavandeniai kenkia, bet ar tikrai? Priešingai, reiktų prisiminti, kad jie yra pagrindinis variklis kūnui ir smegenims. Tai tokios rūšies angliavandeniai, kurie reikalingi: kaip gerųjų angliavandenių šaltinį ekspertai rekomenduoja nesmulkintus grūdus labiau nei rafinuotus grūdus, praradusius savo maistingąsias medžiagas malimo metu. Nesmulkinti grūdai – ingredientas Nr. 1 daugumoje mūsų dribsnių, kuriuose gausu skaidulinių medžiagų, mikroelementų ir polifenolių. Įrodyta, kad nesmulkinti grūdai padeda sumažinti širdies ligų riziką cholesterolio kiekį ir teigiamai veikia kūno svorį. „Nestlé“ pusryčių dribsnių pakuotėje su žalia juosta yra bent 8 g nesmulkintų grūdų kiekivienoje 30 g porcijoje.

Kitas mitas – dribsniuose daug cukraus. Iš tikrųjų, juose mažiau cukraus nei, pavyzdžiui, tešlos kepinyje ar sumuštinyje su uogiene, kurį dažnas renkasi pusryčiams. Mūsų dribsniuose yra kuklus dienos normos cukraus kiekis. O pasakius tiksliau – tik maždaug 4–6 % rekomenduojamo dienos cukraus kiekio (kiekis, kuris nurodomas ant pakuočių). Iš dribsniuose esančių cukrų, kai kurie yra natūralūs, randami pačiuose grūduose, kai kurie pridėti, kad suteiktų skonio ir tekstūros produktui. Valgant su pienu, dribsnių porcijoje yra mažiau nei du arbatiniai šaukšteliai cukraus.

Kaip matote, „Nestlé“ dribsniai yra viena iš skaniausių ir subalansuotų pusryčių idėjų, kurioje cukraus kiekis neviršija rekomenduotinos dienos normos. Išbandykite ir su „Nestlé“ dribsniais jūsų rytai bus lengvi ir maistingi!

Komentarai
Šioje istorijoje Sausi pusryčiai, Pusryčiai, Cukrus
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min