Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patyrę traumas pacientai Vilniuje bus vežami į artimesnę ligoninę – Santariškes arba Lazdynus

Traumų atvejais pacientai Vilniuje bus vežami į artimesnę ligoninę – Santariškių klinikas arba Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę (RVUL) Lazdynuose.
Priėmimo-skubios pagalbos ir Ambulatorinės reabilitacijos skyrių patalpos
Traumą patyręs ligoninis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, toks sprendimas priimtas po ministrės Rimantės Šalaševičiūtės bei Vilniaus miesto savivaldybės ir respublikinio pavaldumo sostinės ligoninių vadovų pasitarimo, kaip pertvarkyti pacientų srautus, kad paslaugas skubios pagalbos skyriuose jie galėtų gauti kuo greičiau.

Pirmajame etape sutarta ligoninėms priskirti atitinkamas Vilniaus miesto ir rajono teritorijas, t. y. traumas patyrusius pacientus greitosios pagalbos automobiliais vežti į Santariškes arba Lazdynus, pagal teritorinį principą.

Pacientai skundžiasi, kad RVUL skubios pagalbos skyriuje traumas patyrusiems pacientams pagalbos tenka laukti valandų valandas, todėl reikia ieškoti skubių sprendimų.

Pasak R.Šalaševičiūtės, pacientai skundžiasi, kad RVUL skubios pagalbos skyriuje traumas patyrusiems pacientams pagalbos tenka laukti valandų valandas, todėl reikia ieškoti skubių sprendimų.

„Traumų atveju laikas, per kurį suteikiama pagalba, yra labai svarbus. Ir pacientai, ir GMP darbuotojai pripažįsta, kad nemažai laiko tenka sugaišti automobilių spūstyse piko valandomis vežant pacientą, pavyzdžiui, iš Verkių ar Baltupių į RVUL. Santariškių klinikų ir RVUL vadovai suderino teritorijas, kuriose traumas patyrę pacientai būtų vežami į artimesnę ligoninę“, – pranešime cituojama R.Šalaševičiūtė.

Ministrė tvirtina, jog ligoninių vadovai pažadėjo, kad pacientai nebus siuntinėjami iš vienos ligoninės į kitą, neva dėl to, kad kažkurios skubios pagalbos paslaugos toje ligoninėje neteikiamos. „Neabejojame, kad taip pasiskirsčius pacientų srautams, skubią pagalbą bus galima suteikti operatyviau“, – sako ministrė. Teritorijų paskirstymas bus patvirtintas artimiausiu metu.

Pagal susitarimą, traumas patyrę pacientai į Santariškių klinikas bus vežami iš Avižienių, Bezdonių, Buivydžių, Lavoriškių, Maišiagalos, Mickūnų, Nemenčinės, Paberžės, Sužionių, Vilniaus mikrorajonų Riešės, Santariškių, Žaliųjų ežerų, Verkių, Kalvarijų g., Baltupių. Į RVUL pacientai bus vežami iš likusios Vilniaus dalies bei Dūkštų, Juodšilių, Kalvelių, Marijampolio, Medininkų, Nemėžio, Pagirių, Rudaminos, Rūkainių, Sudervės, Salininkų, Zujūnų.

Pasak pranešimo, ateityje, kai bus sutvarkyta atitinkama Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnyje infrastruktūra, pacientų srautai bus perskirstyti, taip pat artimiausiu metu bus tariamasi dėl vidaus ligų ir neurologinių susirgimų lovų paskirstymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius