Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažymos apie skiepus darželinukams bus būtinos nuo 2016 m.

Sveikatos apsaugos ministerija priėmė sprendimą, kad nuo 2016 m. sausio 1 d. į lopšelius ir darželius būtų priimami vaikai, turintys pažymas apie atliktus skiepus nuo tymų, raudonukės ir poliomielito. Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patvirtintame įsakyme dėl bendrųjų sveikatos saugos reikalavimų ikimokyklinio ugdymo įstaigose daroma išimtis vaikams, nepaskiepytiems dėl kontraindikacijų vaikams.
Lietuvoje daugėja nuo sunkių ligų nepaskiepytų vaikų.
Skiepai / 123rf nuotr.

Pasak sveikatos apsaugos ministro V.P.Andriukaičio, nustatyti papildomi reikalavimai padės sukurti saugią aplinką vaikų ugdymo įstaigose, leis išlaikyti aukštas skiepijimo apimtis ir prisidės prie pasaulyje likviduojamų infekcijų – poliomielito, tymų ir raudonukės – išnaikinimo.

„Ypač svarbi saugi aplinka ugdymo įstaigoje vaikams, kurie nebuvo paskiepyti dėl kontraindikacijų arba kuriems nesusiformavo specifinis imunitetas. Saugi aplinka – tai esminis dalykas  užkertant  kelią užkrečiamųjų ligų plitimui ar jų protrūkiui“, – sako V.P. Andriukaitis.

Sveikatos apsaugos ministras tikisi, kad įsakymas padės užtikrinti Lietuvoje ratifikuotos Vaiko teisių konvencijos  nuostatą  dėl vaiko teisių  naudotis tobuliausiomis sveikatos sistemos paslaugomis ir ligų gydymo bei sveikatos atstatymo priemonėmis, kad nei vienam vaikui  nebūtų atimta teisė naudotis tokiomis sveikatos apsaugos sistemos paslaugomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius