Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šventinį priėmimą skubios medikų pagalbos prireikė dirigentui Sauliui Sondeckiui

Pirmadienio pavakare Umiastovskių rūmuose Vasario 16-osios proga surengtame priėmime skubios medikų pagalbos prireikė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui, profesoriui, dirigentui Sauliui Sondeckiui.
Saulius Sondeckis
Saulius Sondeckis / LVSO nuotr.

Antradienį S.Sondeckio artimieji 15min.lt teigė, kad jo sveikata gerėja ir nerimui nėra pagrindo.

Vilniaus klubo surengto Nepriklausomybės dienos paminėjimo metu 86-erių S.Sondeckis neteko sąmonės. Jam skubiai iškviesta greitoji medicinos pagalba. Antradienį S.Sondeckio artimieji 15min.lt teigė, kad jo sveikata gerėja ir nerimui nėra pagrindo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Maestro Saulius Sondeckis: kodėl su narkotikais kovojama, o dėl kurtinančio prastos muzikos triukšmo nieko nedaroma?

S.Sondeckis yra pasaulyje pripažintas dirigentas, pedagogas, profesorius – apdovanotas aukščiausiais Lietuvos atlikėjui skirtais titulais. Per 50-ties metų kūrybinį laikotarpį diriguota virš 3000 koncertų beveik visose Europos šalyse, JAV, Japonijoje, Kuboje, Kanadoje, Taivanyje, Pietų Korėjoje.

2013 m. spalio 11-ąją S.Sondeckis 85-ąjį gimtadienį sutiko ligoninėje. Tąkart jam buvo atlikta pilvo ertmės operacija. Prieš 9 metus S.Sondeckiui įstatytas širdies stimuliatorius.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Saulius Sondeckis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Saulius Sondeckis

Profesorius S.Sondeckis – Valstybinės (1971), Vyriausybės (1998), Nacionalinės kultūros ir meno (1999) premijų laureatas, apdovanotas Gedimino I ir V laipsnio ordinais, Sausio 13 medaliu, Austrijos I laipsnio garbės kryžiumi už nuopelnus mokslui ir menui, Estijos Marijos žemės baltojo kryžiaus ordinu, Lenkijos garbės kavalieriaus ordinu už nuopelnus Lenkijos respublikai.

Jis yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Šiaulių universiteto garbės daktaras (1999), Šiaulių miesto ir Mažeikių garbės pilietis. 2006 m. S.Sondeckiui suteiktas Sankt Peterburgo N.A.Rimskio-Korsakovo muzikos akademijos garbės profesoriaus vardas. 2009 m. Sauliui Sondeckiui įteiktas Vilniaus miesto apdovanojimas – Žygimanto Augusto medalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius