Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po danties operacijos Kauno klinikose kėdainietė atsibudo sužalota ranka

Kėdainietei Vilmai B. Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikoje buvo atliekama burnos ertmėje susidariusio pūlinio operacija. Tačiau atsibudusi po narkozės moteris liko nustėrusi: ant jos kairės rankos žiojėjo žaizdos. Atsakymo, kaip tai nutiko, Kėdainių gyventoja iš personalo taip ir nesulaukė. Kauno klinikos 15min patikino: pacientė neramiai budo iš anestezijos.
Po operacijos Kauno klinikose pacientė atsibudo sužalota ranka
Po operacijos Kauno klinikose pacientė atsibudo sužalota ranka / Skaitytojos Vilmos nuotr.

Spalio 13 d. 34-erių metų kėdainietei Vilmai B. Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikoje buvo paskirta operacija – šalintas danties pūlinys. Parą pacientė praleido reanimacijoje ir tik spalio 15 d. susivokė, jog jos kairė ranka sutvarstyta. Pasislinkus bintui, atsivėrė žaizdos.

Iš skyriaus mane išvežė sveikomis rankomis, o parvežė jau sužalotą. Visų klausinėjau, kaip tai nutiko. Visi atsakinėjo, jog nežino, – teigė nukentėjusioji.

„Iš pradžių net nepastebėjau. Galvojau, taip turi būti. Bet kai nusmuko bintas... Iš skyriaus mane išvežė sveikomis rankomis, o parvežė jau sužalotą. Visų klausinėjau, kaip tai nutiko. Visi atsakinėjo, jog nežino. Galiausiai net ėmė mane pačią kaltinti, kad tokia atvažiavau į Kauno klinikas.

Liepiau paklausti medicinos sesers, kuri prieš operaciją tyrimus darė, ar tikrai buvo ranka jau nuo pradžių sužalota. Tačiau niekas nesivargino ieškoti teisybės. Vyras buvo trumpai užsukęs į reanimaciją, matė, kad iškart po operacijos ranka jau buvo apibintuota. Ar įmanoma būnant narkozės būsenos šitaip susižaloti?“ – teiravosi nukentėjusi moteris.

Ji tikino, ir anksčiau turėjusi operacijų, štai ir dabar teko daryti antrąją, nes pūlinio pašalinti neužteko – traukė dantį, ir nieko panašaus nenutiko.

„Aš nereikalauju iš jų žalos atlyginimo. Būna, jog netyčia kas nutinka. Tik noriu žmogiškumo. Noriu žinoti, kas nutiko, kol buvau be sąmonės. Gal aš alergiška kokiems vaistams – reikia tą žinoti ateičiai. Nors alergija tik ant vienos rankos nepasireikštų. Gydytojai net pasišaipė, kad nieko čia tokio, užgis. Atrodo, lyg nudeginta oda būtų. Perrišimus daro, kaskart vėl ima kraujuoti žaizdos. Pūliuoja net viena“, – toliau liūdnai kalbėjo Vilma B.

Galiausiai Kauno klinikos atsiprašė pacientės, jog ši susidūrė su nepatogumais. 15min žurnalistę gydymo įstaigos atstovai informavo, jog spalio 13 d. moteris skubos tvarka stacionarizuota į Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos kliniką dėl burnos ertmės infekcijos ir susiformavusio pūlyno, kuris sėkmingai drenuotas.

„Po operacijos pacientė iš anestezijos budo neramiai, dėl jos rankų judesių migravo pleistru užklijuotas intraveninis kateteris ir keletas skiriamų medikamentų pateko į paodę. Manome, kad tai galėjo sukelti aplinkinių audinių reakciją ir odos pažeidimus“, – tai, kas nutiko, paaiškino Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Pasak jos, pasislinkęs kateteris nedelsiant pastebėtas slaugytojos, iškart pašalintas, punktuota periferinė vena kitoje rankoje ir pratęstas būtinų intraveninių medikamentų skyrimas.

„Išsiaiškinus visas įvykio aplinkybes, apgailestaujame, kad pacientei po operacijos ne visai tiksliai paaiškinta, kas galimai sukėlė rankos odos pažeidimus. Pacientė jokių priekaištų personalui nepareiškė. Šiuo metu ji sveiksta, jos gyvybei pavojaus nėra, stebimas būklės gerėjimas ir dėl pagrindinės ligos, ir dėl kairiojo dilbio žaizdelių gijimo. Gydytojai prognozuoja visavertį odos sugijimą ir atsistatymą“, – patikino Kauno klinikų atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius