Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos mokslininkai pataria moterims: norite būti sveikos – nedėvėkite liemenėlių

Prancūzijoje atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad liemenėlių dėvėjimas gali pakenkti sveikatai. Metų metais moterys naudojosi liemenėlių suteikiamais privalumais rūpindamosi savo turtu ir kovodamos su traukos jėga. Tačiau krūtinė negauna naudos iš apatinio trikotažo, todėl rekomenduojama jo nedėvėti, rašo levante-emv.com.
Liemenėlė
Liemenėlė / Shutterstock nuotr.

Bezansono universiteto profesorius Jeanas Denisas Rouillonas, prieš paskelbdamas, jog liemenėlės yra nereikalingos, skyrė 15 metų studijuoti 330 moterų anatomiją. Jo tyrimas atskleidžia, kad moterų krūtys būna kietesnės, jei jų neprilaiko apatinis trikotažas.

Taip pat jis atrado 7 milimetrų skirtumą tarp biusto aukščio, lygindamas moteris, kurios dėvėjo liemenėles, ir tas, kurios ne. „Mediciniškai, fiziologiškai ir anatomiškai krūtinė negauna jokios naudos iš to, kad stengiamasi kovoti su traukos jėga“, – sako profesorius.

Pradėjęs tirti šią temą 1997-aisiais, J.Rouillonas teigia, dėvint liemenėlę krūtis laikantys raumenys greičiau silpnėja. Dalis tyrimo dalyvių teigė, kad atsisakius liemenėlės, sumažėjo iki tol kamavę nugaros skausmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius