-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reabilitacija padeda greičiau pasveikti

Netikėta trauma ar planuota operacija sutrikdo įprastą gyvenimo ritmą ar net prikausto prie lovos. Skausmai, apribotos judėjimo galimybės neleidžia atlikti paprasčiausių kasdienių veiksmų. Į klausimus, ką daryti, kur kreiptis – atsako „Ortopedijos technikos“ kineziterapeutas Ruslanas Maglionok.
REDCORD sistema
REDCORD sistema / Laidos „Sportuok su Vlada.lt“ stop kadras

Reabilitacija sugrąžina judėjimo džiaugsmą

Atstatyti sutrikusias funkcijas, atgauti jėgas ir darbingumą padeda profesionali reabilitacija. Reabilitacijos metu kiekvienam žmogui, priklausomai nuo jo susirgimo, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas sudaro individualų planą, pagal kurį taikomos fizioterapijos procedūros, gydomoji mankšta, atliekamas masažas, pritaikomos reikiamos ortopedijos techninės priemonės.

Kineziterapija – gydymas judesiu

Reabilitacijoje itin svarbus vaidmuo tenka kineziterapijai. Anksti pradėjus taikyti individualų gydymą judesiu, trumpėja gydymo trukmė, išvengiama komplikacijų.

„Kineziterapeutas įvertina žmogaus būklę – išmatuoja raumenų jėgą, sąnarių paslankumą ir sudaro mankštos programą bei prižiūri pratimų atlikimą. Vėliau, pasibaigus reabilitacijai, kineziterapeutas sudaro mankštos programą namuos“, – laidoje „Sportuok su Vlada.lt“ pasakojo R.Maglionok.

Organizatorių nuotr./Ruslanas Maglionok
Organizatorių nuotr./Ruslanas Maglionok

Gydomoji mankšta stiprina raumenis, didina ištvermę ir sąnarių judrumą bei sugrąžina judėjimo lengvumą.

Jeigu norite kuo greičiau atsistatyti ar netgi vėl pradėti sportuoti, kineziterapeutas taip pat gali patarti, kada jūs galite saugiai, be žalos savo organizmui ir kuo greičiau pradėti sportuoti.

Rezultatus pagerina moderni kineziterapijos įranga

„Šiais laikais kineziterapija neapsiriboja vien tik paprastais pratimais ant kilimėlio, – pažymėjo kineziterapeutas. – Šiais laikais mes naudojame pačias įvairiausias ir modernias priemones – REDCORD sistemas, TRX treniruoklius ir įvairias balansines pagalves. Tai smarkiai pagerina darbo rezultatą, pagreitina paciento gijimą.

Pratimai su REDCORD terapijos įranga remiasi viso kūno ar atskirų jo dalių laisvo kybojimo koncepcija. Tai padeda aktyvuoti giliuosius kūno raumenis, kurie yra labai svarbūs stuburo ir sąnarių sveikatai. Ši įranga leidžia atrasti žmogaus kūne „silpnąją grandį" – nusilpusį raumenį ar raumenų grupę ir padeda juos aktyvuoti. Taip atkuriami natūralūs, taisyklingi judesiai.

TRX treniruoklius šiandien rasite ne tik kineziterapeuto kabinete, tačiau ir kai kuriuose sporto klubuose. Tai kabančių diržų sistema, kuri leidžia atlikti įvairius jėgos pratimus, išnaudojant kūno svorį. Veiksminga viso kūno treniruotė gerina kūno pusiausvyrą, koordinaciją ir judesių valdymą, didina kūno lankstumą, ištvermę ir jėgą. Šis treniruoklis tinka bet kokio fizinio pasiruošimo asmenims.

VIDEO: Kuo reikšminga reabilitacija ir kodėl ji reikalinga?

Nedelskite kreiptis į specialistą

Moksliškai įrodyta, kad ankstyvoji reabilitacija yra vienas pagrindinių veiksnių, įtakojančių geresnius sveikimo rezultatus.

Jei patyrėte traumą, kenčiate skausmus dėl sėdimo, stovimo darbo ar sergate lėtine liga, nedelskite ir kreipkitės į reabilitologą, kuris, atsižvelgdamas į jūsų sveikatos problemas, skirs reikiamą gydymą, kad greičiau išgytumėte.

Reabilitacijos išlaidos apdraustiesiems kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: paslėptų radijo imtuvų paieškos miške ir lieknėjimo patarimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius