Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros palydovai – žaizdelės ir nubrozdinimai

Atšilus orams tenka dažniau gydyti nubrozdinimus, nuospaudas, įsipjovimus, įvairios kilmės nudegimus.
Atšilus orams tenka dažniau gydyti nubrozdinimus
Atšilus orams tenka dažniau gydyti nubrozdinimus

Visuomet, o ypač šiltuoju ir aktyviuoju metų laiku, norisi, kad žaizdelės ar nudegimai gytų greičiau, netrukdytų mėgautis nuostabiu lietuvišku pavasariu ir vasara. Kad žaizdelės gytų greičiau, joms reikalinga drėgna aplinka, kurią suteikti gali specialūs hidrogeliai, tokie kaip žaizdų gelis „Octenisept“.

Hidrogelio, skirtingai nei tepalo, struktūra netrukdo naujoms ląstelėms žaizdoje daugintis ir ją greitai padengti sveiku audiniu, todėl žaizdos gyja greičiau. O kad žaizdos gijimo nesutrikdytų į ją pakliuvusi infekcija, žaizdų gelio „Octenisept“ sudėtyje yra oktenidino – medžiagos, kuri naikina bakterijas, virusus ir grybelius, saugo nuo bioplėvelių susidarymo žaizdoje.

Prieš tepant ant žaizdos gelį „Octenisept“, žaizdelę reikėtų praplauti „Oktiseptas“ tirpalu. Užtepus žaizdų gelio „Octenisept“ ant žaizdelės galima dėti bet kokio tipo tvarstį – tai nedirgins žaizdos ir nesukels alerginių reiškinių (marliniai tvarsčiai gali pridžiūti prie žaizdos, todėl prieš nuimant juos reikėtų atmirkyti geliu arba „Oktiseptas“ tirpalu). Jei žaizdele yra labai maža, tvarstis nėra būtinas.

„Žaizdų nerekomenduojama  dezinfekuoti jodo tirpalu, briliantine  žaluma ar spiritu, nes šios medžiagos džiovina žaizdą ir žaloja žmogaus audinius (dėl to jaučiamas skausmas) bei lėtina gijimą, o vandenilio peroksidas žaizdos nedezinfekuoja  ir gali būti naudojamas tik stipriai užterštai žaizdai išplauti. Tai dar svarbiau gydant lėtines, sunkiai gyjančias opas“, – pasakoja gyd. Mindaugas Danilevičius.

Octenisept“ tirpalas ir „Octenisept“ žaizdų gelis padeda žaizdelėms gyti greičiau.

Daugiau informacijos apie šį antiseptiką rasite www.octenisept.lt

Pavadinimas
 
Pavadinimas
 

oktiseptas 1mg/20mg/ml odos tirpalas

Oktenidino dihidrochloridas/Fenoksietanolis

Oktiseptas vartojamas: antiseptiniam odos paruošimui prieš diagnostines ir chirurgines procedūras lyties organų ir išangės srityse; trumpalaikiam antiseptiniam žaizdų gydymui. Oktiseptas galima vartoti suaugusiesiems ir vaikams, neribojant amžiaus. Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius