-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Šlubas“ – žygeivių klubas, į kurį patekti nėra lengva

„Mūsų klubas vadinasi „Šlubas“ ne šiaip sau – kad ir kaip žygis prasidėtų, jis visada baigiasi šlubai, nes mes einame daug“, – ėjimo entuziastų kompaniją pristatė Julija.
Žygeivių klubas „Šlubas“
Žygeivių klubas „Šlubas“ / Laidos „Sportuok su Vlada.lt“ stop kadras
Temos: 2 Ėjimas vlada.lt

Žygeivių klubas „Šlubas“ susikūrė beveik prieš du metus. Šiuo metu tai – septynių ėjikų kompanija, dalyvaujanti įvairiuose žygiuose bei pati organizuojanti ėjimo renginius. Kodėl tik septyni nariai? Nes į „Šlubą“ patekti nėra taip lengva.

Žmonės, sužinoję, kaip šio klubo dalyviai puikiai leidžia laiką, ir patys nori prisijungti. „Prie mūsų prisidėti gali visi norintys, tačiau dažnai taip atsitinka, kad žmonės nori su mumis būti tol, kol nereikia eiti. Kai sužino, kad per dieną reikės nueiti bent 25 kilometrus, greit persigalvoja“, – laidoje „Sportuok su Vlada.LT“ linksmai pasakojo klubo narė Gintė.

„Į mūsų klubą bet kas nepatenka. Su mumis reikia sudalyvauti bent dvejuose žygiuose, o tai tikrai nebūna lengvi pasivaikščiojimai – einame mažiausiai 25 km per dieną bei nešamės 20 kg sveriančias kuprines“, – draugę papildė Urtė.

VIDEO: Ėjimo entuziastai įkūrė klubą „Šlubas“

Ilgiausias klubo „Šlubas“ nueitas atstumas per parą – 100 km. Kompanija krizeno, kad įveikę tokį kelią jie iš tiesų patvirtino savo klubo pavadinimą. „Šiam žygiui labai daug ruošėmės, kiekvieną savaitgalį eidavome ilgus atstumus, taip pat į darbą ir iš darbo, į parduotuvę eidavome pėsčiomis“, – pasakojo Julija.

„Iš tiesų buvome pasiruošę tam žygiui“, – pridūrė Urtė. „Tačiau vis tiek nepakankamai“, – juokdamasi papildė Gintė.

Klubo nariai patys susidaro savo žygių maršrutus ir renkasi vietoves. Žygeiviai vaikšto miškuose, kitose gražiose Lietuvos vietovėse ir jie niekuomet nenaudoja GPS žemėlapių.

Laidos „Sportuok su Vlada.lt“ stop kadras/Žygeivių klubas „Šlubas“
Laidos „Sportuok su Vlada.lt“ stop kadras/Žygeivių klubas „Šlubas“

„Į žygį nešamės popierinį žemėlapį ir kompasą, tai įneša adrenalino bei tokiu būdu patys už save būname atsakingi“, – pasakojo Gintė.

Ėjimo entuziastai, paklausti, ar būna, kad žygių metų jie susipyksta, visi klubo nariai vieningai purtė galvas. „Kai pavargstame, būna tylos etapų, – šyptelėjo Julija. – Miškas turi savo stebuklingą magiją. Kai eini miške, visada būna tik teigiamos emocijos. Žygyje niekada niekas nekalba apie blogus dalykus, mums tiesiog gera eiti geroje kompanijoje.“

„Ir būryje visada atsiranda tas, kuris yra labiau motyvuotas, labiau visus užvedantis, tai paskui jį ir sekame“, – papildė Urtė.

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: pažintis su kerlingo sportu ir Žydrūno Savicko pasikeitusia išvaizda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius