Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 10 /10:53

Sraigtasparnis į Santariškes atgabeno donoro širdį

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Valstybės sienos apsaugos sraigtasparniu buvo pergabenti donoriniai organai – 5 val. 50 min. gydytojus ir donorinę širdį sraigtasparnis atskraidino į Santariškių klinikas.
VSAT sraigtasparnis
VSAT sraigtasparnis / VSAT nuotr.

Kiti organai greitosios pagalbos automobiliais, lydint policijos ekipažams, nugabenti į du transplantacijos centrus (Kauno klinikas ir Santariškių klinikas), pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.

VSAT informuoja, kad iš savo bazės Paluknyje  (Trakų raj.), gavę pranešimą iš Nacionalinio transplantacijos biuro, pasieniečiai sraigtasparniu „Eurocopter 135“ pakilo apie 22 val. 20 min.

Netrukus orlaivis nusileido prie pat Santariškių klinikų Vilniuje. Čia į sraigtasparnį įlipo medikų komanda. Į „Eurocopter 135“ buvo sukrauti medicinos įrankiai ir speciali įranga.

VSAT nuotr. /VSAT sraigtasparnis
VSAT nuotr. /VSAT sraigtasparnis

Iš Santariškių apie 23 val. pakilęs pasieniečių orlaivis po maždaug pusantros valandos nusileido prie ligoninės Klaipėdoje. Greičiau įveikti šį atstumą sukliudė stiprus priešpriešinis vėjas. VSAT pilotai ėmė laukti, kol Klaipėdos ligoninėje bus atlikta operacija.

Su donoro organu atskubėjus ir į sraigtasparnį įlipus tiems patiems medikams, 4 val. 50 min. „Eurocopter 135“ pakilo iš Klaipėdos. Jau po valandos pasieniečiai nusileido sostinėje. Santariškėse išlaipinę į organų persodinimo operaciją nuskubėjusius gydytojus VSAT pilotai sraigtasparniu grįžo į bazę Paluknyje.

VSAT nuotr. /VSAT sraigtasparnis
VSAT nuotr. /VSAT sraigtasparnis

Donorų skaičius ėmė didėti

Jau rašėme, kad paviešinus donorystės istoriją, kai Estrėjai buvo persodinta širdis, biuras sulaukė donorais tapti norinčių asmenų susidomėjimo

„Donorystės procesas neįsivaizduojamas be visuomenės pritarimo, geranoriškumo ir atjautos. Pritarti organų donorystei labai paprasta. Tai galima padaryti pasirašant sutikimą donoro kortelei gauti. Jį galima pasirašyti net ir internetu“ – rašoma Nacionalinio transplantacijos biuro pranešime. 

Daugiau apie donoro kortelę – čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius