Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už laiką būti su dukromis kovojančiai Monikai pinigai aukojami kosminiu greičiu

Kaunietės menininkės Monikos Vilčinskienės istorija nepalieka abejingų. „Stebuklai vyksta! – džiaugiasi viešosios įstaigos „Atsakingas verslas“ socialiai atsakingų verslo projektų vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Manau, reikalinga suma bus paaukota per parą nuo starto – iki šiandienos 13 val.“ Sąskaitoje, skirtoje Monikos gydymui reikalingiems vaistams apmokėti, jau 50 tūkst. eurų.
Monika su šeima
Monika su šeima / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Onkologija Skrandis

Valstybės nekompensuojamiems vaistams RAMUCIRUMAB, kurie turėtų padėti su ketvirtos stadijos skrandžio vėžiu kovojančiai Monikai, reikia 66 tūkst. eurų.

Vakar ši suma atrodė utopiškai didelė, šiandien ji – pasiekiama ranka.

„Aukoja ir emigrantai, ir įmonės, ir čia, Lietuvoje, gyvenantys žmonės. Aukos nuo 5 iki 2000 eurų“, – sako R.Olberkytė-Stankus.

„Jūs esate fantastiški žmonės“

„Nesitikėjau, nežinojau, kaip tokie dalykai vyksta, todėl esu maloniai nustebinta. Jau vakar suma buvo įspūdinga, o šiandien – nuostabu! Net nelabai suvokiu, todėl sunku išreikšti emocijas“, – jaudulio neslepia ir M.Vilčinskienė.

Asmeninio albumo nuotr./Monika
Asmeninio albumo nuotr./Monika

Jai skirti vaistai jau užsakinėjami ir šiomis dienomis turėtų pasiekti Lietuvą. Monika tikisi, kad gydymas jais bus pradėtas pirmadienį.

„Ačiū! Jūs esate fantastiški žmonės“, – šypsosi Monika.

Apie savo sudėtingą sveikatos būklę ji prabilo trečiadienį.

„Tai nereiškia, kad prarandu viltį. Aš dar tikiu, kad tai padės. Sako, kad kai žmonės su tokiomis diagnozėmis ištempia penkerius metus, tai vėžys atsitraukia. Treji jau praėjo ir šiaip aš netelpu į statistikos rėmus, galbūt yra šansas dar pratęsti kuriam laikui. O gal per tą laiką bus atrasti nauji gydymo būdai, gal ir tai man teks išbandyti“, – viliasi Monika.

Dvi sudėtingas operacijas ir gydymą chemoterapija ištvėrusi 39 metų moteris turi dėl ko stengtis pasveikti – tai dvi mažametės dukros: 7-erių Marta ir 5-erių Marija.  

Asmeninio albumo nuotr./Monikos dukros
Asmeninio albumo nuotr./Monikos dukros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius