-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vienintelis Baltijos šalyse refrakcinis lazeris „LaserSoft“ jau klinikoje „Naujas regėjimas“

Visos eksimerinės ir femtosekundinės lazerinės technologijos jau praeityje. Dar visai neseniai eksimerinė lazerinė regėjimo korekcija buvo pati pažangiausia oftalmologinė procedūra. Milijonai žmonių visame pasaulyje įvertino refrakcinės chirurgijos galimybes ir dabar džiaugiasi galėdami gyventi be akinių ir kontaktinių lęšių.
Lazeris LASERSOFT
Lazeris „LaserSoft“ / Projekto partnerio nuotr.

Šiandien eksimerinės lazerinės technologijos – jau praeitis. Tokių lazerių spinduliuotė sukeliama taip vadinamoje „galvoje“ – Laser Head, t. y. tam tikroje uždaroje specialių dujų mišinio pripildytoje talpoje. Šiame dujų mišinyje yra fluoro. Šis elementas žinomas kaip labai stiprus oksidatorius ir geba chemiškai reaguoti netgi su inertinėmis dujomis. Žinoma, fluoro turintis dujų mišinys dėl didelio reaktyvumo „sensta“. Gydytojai oftalmologai tai puikiai žino ir todėl nekantriai laukė „kristalinės“ technologijos pasirodymo, kuri pakeis „dujinę“ technologiją, iki šiol naudojamą daugelyje lazerių centrų, siūlančių lazerinės regėjimo korekcijos paslaugą.  Ši naujoji technologija brangesnė, kadangi tai visiškai naujas saugumo, tikslumo ir, aišku, puikių lazerinės regėjimo korekcijos rezultatų lygmuo.

Norime atkreipti dėmesį į tai, kad pacientas turi teisę pasirinkti kliniką, kurioje lazerinei regėjimo korekcijai naudojama pati geriausia ir moderni medicinos įranga. Kiekvienas gali sužinoti, kada naudojama įranga pagaminta ir kokią technologiją gydytojas taikys operuodamas. Tokiu būdu mažuosius „vieno gydytojo“ centrus reikia gerąja prasme priversti atnaujinti įrangą ir taip padaryti paslaugų kainas prieinamas žmonėms.

„Kristalinės“ technologijos naudojimo pradininku Baltijos šalyse tapo medicinos centras „Naujas regėjimas“ Vilniuje, savo pacientams siūlantis inovatyvų ir pažangų akių ligų gydymą. Centre naudojama pati brangiausia ir naudingiausia medicinos įranga, kuri nuolat keičiama vis tobulesne. Tai brangus malonumas, tačiau būtinas ir rodantis centro atsakingumą, juk kalbame apie žmonių sveikatą. 2016 m. centro pacientams bus taikomos specialios pažintinės lazerinės regėjimo korekcijos kainos, taigi, nepaisant įsigytos naujos įrangos ir naudojamų pažangiausių technologijų, paslaugos nebrangs. Mes labai vertiname mūsų pacientų pasitikėjimą ir esame pasiruošę suteikti jiems visa tai, ką geriausio turi šiuolaikinė oftalmologija.

Vokietijos mokslininkų sukurtas naujas oftalmologinis lazeris buvo pavadintas „LaserSoft“ (t. y. „minkštas“, „švelnus“) ir jis visiškai pateisina savo pavadinimą. Lazerio poveikis žmogaus akies ragenai ir turi būti toks – itin švelnus, tikslus ir jautrus. Naudojant šį prietaisą atsivėrė naujos dar kokybiškesnio regos koregavimo lazeriu perspektyvos.

„LaserSoft“ lazerio bangos ilgis 210 nm, šios technologijos gerokai pranašesnės už eksimerinių lazerių, kurių bangos ilgis 193 nm. Nors, atrodo, skirtumas labai nedidelis, tačiau kvantiniame pasaulyje tai lemia ypač reikšmingus pokyčius. Esminis skirtumas yra tai, kad naujasis lazeris nereaguoja su vandens molekulėmis. Vanduo jo atžvilgiu yra absoliučiai skaidrus. O juk vandens yra visur – operacinės patalpos oras negali būti visiškai sausas, taip pat ir akies ragena kažkuria dalimi yra iš vandens. Taigi „LaserSoft“ spinduliuotė nenusilpsta ir veikia tiksliai ten, kur reikia, pagal nustatytus parametrus. Dėl to chirurgai dabar turi galimybę sudaryti pakoreguotas nomogramas, maksimaliai padidinant regos koregavimo procedūros tikslumo lygį. IQ-LASIK OXYGEN ir LED – šaltosios lazerinės regėjimo metodikos naudojimas suteikia galimybę pasiekti ne tik paciento lūkesčius pranokstančių, bet ir mūsų oftalmologų ilgametėje praktikoje dar neregėtų rezultatų.

Daugiau informacijos internete adresu www.eyes.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius