Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Antakalnio poliklinikoje smarkiai pabrango mokamos paslaugos

Vilnietė Monika prieš kelias dienas apsilankė Antakalnio poliklinikoje ir nustėro. Moters teigimu, mokamos paslaugos staiga pabrango net 25 proc., o tuo stebisi ne tik pacientai, bet ir poliklinikos personalas. Antakalnio poliklinikos atstovai tikina pacientus apie kainų pokyčius informavę interneto svetainėje. Kitos sostinės didžiosios poliklinikos kol kas kainų nekeičia.
Antakalnio poliklinika
Antakalnio poliklinika / A.Primost/15min nuotr.

„Norėtųsi, kad bent kas nors pasidomėtų situacija mūsų Antakalnio poliklinikoje. Nuo praėjusios savaitės visos mokamos paslaugos čia pabrango net 25 proc. Ir naujosios kainos nerodomos Antakalnio poliklinikos interneto puslapyje“, – piktinosi Monika.

Pokytis nustebino

Moteris tikino labiausiai nustebusi, kad apie išaugusius įkainius nežino patys poliklinikos darbuotojai, esą niekas negali paaiškinti, dėl kokių priežasčių kainos ūgtelėjo.

Darbuotojos, sėdinčios kasoje ir aptarnaujančios žmones, stebisi pačios, ginasi, kad nieko nežino, – sakė Monika.

„Darbuotojos, sėdinčios kasoje ir aptarnaujančios žmones, stebisi pačios, ginasi, kad nieko nežino. Patekus pas gydytoją, irgi matai nustebusį veidą, kad paslaugų kainos taip išaugo“, – patirtimi po apsilankymo Antakalnio poliklinikoje dalijosi Monika.

Antakalnio poliklinikos komunikacijos specialistė Renata Maldūnienė 15min teigė, kad pacientai dėl kainų pasikeitimo buvo informuoti spalio 10 dieną įstaigos interneto svetainėje, tą pačią dieną kainos ir pasikeitė.

Informacija buvo

„Informuojame, kad VšĮ Antakalnio poliklinikoje keičiamos mokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kainos. Pakeitimai atlikti atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos pateikus mokamų paslaugų asmens sveikatos priežiūros paslaugų indeksavimo koeficientus“, – rašoma šiame pranešime.

Kainas patvirtino poliklinikos direktorius. Kaip teigiama R.Maldūnienės atsiųstame atsakyme, kainos kilo, nes Mokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kainų nustatymo ir jų indeksavimo tvarkoje numatoma galimybė pagal Statistikos departamento skelbiamus vartotojų kainų indeksus kainas keisti.

A.Primost/15min nuotr./Gydymo įstaigos
A.Primost/15min nuotr./Gydymo įstaigos

„Sveikatos apsaugos ministerija pateikė perskaičiuotų mokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų indeksavimo koeficientus, pagal kuriuos ir buvo perskaičiuotos kainos“, – toks paaiškinimas į klausimą dėl pasikeitusių kainų atkeliavo iš Antakalnio poliklinikos.

Paskutinį kartą kainos už mokamas paslaugas šioje poliklinikoje keitėsi 2008 metais. „Kainų kilimas buvo nulemtas rinkoje įvykusių pokyčių ir savikainos padidėjimo. Į juos neatsižvelgus poliklinika būtų patyrusi nuostolių, todėl kainos buvo perskaičiuotos ir padidėjo“, – teigė Antakalnio poliklinikos atstovė R.Maldūnienė.

Kainos kitur nekito

Centro poliklinikos direktorius Kęstutis Štaras 15min teigė, kad mokamų paslaugų kainų ši poliklinika keisti neketina. „Kainos mūsų poliklinikoje yra lygiai tokios, kokios yra patvirtintos Ligonių kasų ir už kurias sumokama mums, kai suteikiame paslaugas draustiems pacientams“, – teigė direktorius.

Konsultacija pas gydytoją specialistą Antakalnio poliklinikoje kainuoja 20,49 euro, jeigu jį norite pasikviesti į namus – 24,57 euro.

Susimokėti už suteiktas paslaugas valstybinėje poliklinikoje tenka tiems, kurie neturi privalomojo sveikatos draudimo (išskyrus būtinąją pagalbą), norintiems gydytojo specialisto konsultacijos, bet neturintiems siuntimo, nelinkusiems laukti eilėje, taip pat jeigu paslaugos, tyrimai, procedūros, teikiamos paciento pageidavimu.

Pasak K.Štaro, mokamomis paslaugomis neretai naudojasi migrantai, taip pat iš svečių šalių sugrįžę lietuviai, čia neturintys sveikatos draudimo.

Kitur – pigiau

Pabandėme palyginti, kokias kainas už mokamas paslaugas sostinės poliklinikos nurodo savo interneto svetainėse. Palyginimui pasirinkome gydytojo specialisto konsultacijos gydymo įstaigoje ir namuose kainą ir kainą už dvi analogiškas tvarstymo paslaugas. Visas mokamų paslaugų kainas galima rasti konkrečių poliklinikų interneto puslapiuose.

Antakalnio poliklinikoje, perskaičiavus kainas, konsultacija pas gydytoją specialistą kainuoja 20,49 euro, jeigu jį norite pasikviesti į namus – 24,57 euro. Mažiausia tvarstymo ir kitų specialių paslaugų kaina yra 1,66 euro už gipso arba krakmolo prie tvarsčio papildomą fiksavimą, didžiausia – 17,92 euro už gipsinį tvarstį rankai su peties, kojos ar dubens juosta.

Kainos mūsų poliklinikoje yra lygiai tokios, kokios yra patvirtintos Ligonių kasų ir už kurias sumokama mums, kai suteikiame paslaugas draustiems pacientams, – sakė K.Štaras.

Centro poliklinikoje kainos diferencijuotos, tad apsilankymas pas kardiologą kainuos 15,76 euro, o štai dermatovenerologas, neurologas arba chirurgas šioje poliklinikoje konsultuoja už 12,86 euro, į namus šeimos gydytojas atvyksta sumokėjus 15,18 euro. Pigiau čia kainuoja ir tvarstymo paslaugos – gipso arba krakmolo prie tvarsčio papildomas fiksavimas kainuoja 0,98 euro, o gipsinis tvarstis rankai su peties, kojos ar dubens juosta – 10,6 euro.

Šeškinės poliklinikoje mokama gydytojo specialisto konsultacija šiuo metu įkainota 15,98 euro. Į namus specialistas atkeliaus sumokėjus 19,01 euro. Gipso arba krakmolo prie tvarsčio papildomo fiksavimo kaina yra 1,29 euro, o gipsinio tvarsčio rankai su peties, kojos ar dubens juosta – 13,97 euro.

Karoliniškių poliklinikoje mokama gydytojo specialisto konsultacija kainuoja 15,9 euro, su iškvietimu į namus – 19,1 euro. Gipso ir krakmolo prie tvarsčio papildomas fiksavimas – 1,2 euro, 13,9 euro už gipsinį tvarstį rankai su peties, kojos ar dubens juosta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius