-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 17 /14:32

Vilniuje nuo meningokokinės infekcijos mirė 8 mėnesių mergaitė

Vilniuje nuo meningokokinės infekcijos mirė kūdikis. Kaip BNS patvirtino Vilniaus Visuomenės sveikatos centro atstovė Lina Grinytė-Jauniškienė, centras gavo pranešimą, jog vasario 13-ąją Vilniaus Santariškių klinikose mirė 8 mėnesių mergaitė.
Kūdikis.
Kūdikis. / Fotolia nuotr.

Kaip 15min sakė Vilniaus visuomenės sveikatos centro (VVSC) Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos pavaduotoja Biruta Zdanevičienė, mergaitė mirė per kelias valandas.

B.Zdanevičienė teigė, kad vaikas galėjo apsikrėsti bet kur, nes daugelis suaugusiųjų yra šios ligos nešiotojai. 

„Kol imunitetas nesusilpnėja, mes tai nešiojame, kaip ir tuberkuliozę, visas kitas ligas. O vaikai yra rizikos grupė, nes pas juos imunitetas vis dar menkas“, – sakė ji. 

VVSC specialistė teigė, kad šiuolaikinės mamos veltui neklauso patarimų niekur iš namų nenešti mažų vaikų ir nepriiminėti svečių, nes jie gali atnešti sunkią ligą: „Maži vaikučiai dar neturi imuniteto, kol nėra skiepyti, todėl nėra apsaugoti nuo plintančių ligų.“ 

Tai jau antras šioje gydymo įstaigoje užfiksuotas mirties nuo šios infekcijos atvejis per savaitę – vasario 8 dieną mirė čia atvežta ketverių metų mergaitė.

Meningokokinė infekcija – ūmi bakterinė infekcija, kurios sunkiausios klinikinės formos yra žaibinis sepsis ar pūlingas meningitas.

Infekcija plinta oro lašeliniu būdu, užsikrečiama artimo kontakto metu per kvėpavimo takus. Užkrėsti gali tiek sergantis asmuo, tiek sveikas bakterijų nešiotojas.

Ankstyvieji   meningokokinės  ligos požymiai panašūs į peršalimo ligų, ligai progresuojant ligos eiga sunkėja ir išryškėja odos bėrimas.

Meningokokinė  infekcija yra pavojinga įvairaus amžiaus žmonėms, tačiau dažniausiai ja serga vaikai iki 5 metų amžiaus.

VIDEO: Meningokokas: kaip atpažinti šią baisią ligą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius