Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8000 Vilniaus studentų: norime geresnio susisiekimo viešuoju transportu

Vilniaus universiteto Studentų atstovybė (VU SA) su dar aštuonių Vilniaus aukštųjų mokyklų studentų atstovais parengė peticiją su pasiūlymais, kaip gerinti viešojo transporto susisiekimą Vilniaus mieste. Po šia peticija dar rudenį per Tarptautinę studentų dieną pasirašė 8071 studentas. Prie šio klausimo vėl grįžta su naujuoju miesto meru Artūru Zuoku.
Viešojo transporto bilietas
Viešojo transporto bilietas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dar prieš metus VU SA suorganizavo Vilniaus universiteto studentų poreikių analizę, kurios metu paaiškėjo, jog viena iš problemų – viešojo transporto teikiamos paslaugos. Analizėje dalyvavusieji studentai nurodė, jog susiduria su sunkumais pasiekdami savo fakultetus ar bendrabučius – dėl perpildytų autobusų, retų jų važiavimo grafikų ar tiesioginių maršrutų nebuvimo.

Akcijos koordinatorės Romos Fedosejevaitės teigimu, transporto klausimas nėra tik vieno universiteto problema, kadangi didelė dalis aukštųjų mokyklų ar jų fakultetų ir bendrabučių Vilniaus mieste yra koncentruotos keliose vietose: Saulėtekyje, centre, Baltupiuose. „Tik savo studentų nuomone apsiriboti nenorėjome ir, suprasdami klausimo aktualumą, į pagalbą nusprendėme pasitelkti ir kitas Vilniuje esančias aukštąsias mokyklas ir problemą spręsti visiems kartu“, – sakė R.Fedosejevaitė.

Tarptautinės studentų dienos proga, dar rudenį devynių Vilniaus aukštųjų mokyklų (Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus Pedagoginio universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos, Vilniaus kolegijos, Vadybos ir ekonomikos universiteto, Tarptautinės teisės ir verslo mokyklos) studentų atstovai, išanalizavę studentų nusiskundimus, parengė peticiją su pasiūlymais, po kuriais pasirašė 8071 studentas.

Pagrindiniai siūlymai buvo troleibusų ir autobusų važiavimo laiko vėlinimas ar maršrutų skaičiaus didinimas. Taip pat buvo siūloma sudaryti naujus maršrutus ir tobulinti esamus. Pavyzdžiui, buvo išaiškinta problema, jog VU Medicinos fakulteto studentams kyla problemų, esant poreikiui nuvažiuoti nuo M.K.Čiurlionio gatvėje esančio fakulteto iki Santariškių klinikų. Dėl šios priežasties buvo pasiūlytas maršrutas: Santariškės – Didlaukio st. – Žaliasis tiltas – Sparta – Stotis. Taip pat dauguma studentų pritarė bei išreiškė poreikį naktiniams autobusams miesto švenčių ar šventinių renginių naktimis.

Šie ir kiti pasiūlymai buvo teikiami Vilniaus miesto merui, Susisiekimo ministrui bei kitoms atsakingoms institucijoms. Dabar studentų atstovai vėl bando atkreipti Vilniaus miesto vadovų dėmesį į studentų siūlymus.

„Džiaugiamės, kad susitikime su Vilniaus meru A.Zuoku pavyko vėl grįžti prie šio klausimo ir tikimės, kad naujasis meras atsižvelgs į pastabas ir situacija ims gerėti“, – teigė VU SA prezidentas Arminas Varanauskas.

Su visais siūlymais galite susipažinti www.vusa.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius