-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Abitūros egzaminų užduotys bus spausdinamos itin slaptai

Policija šiais metais žada itin akylai stebėti, ar bus bandoma pirkti arba parduoti abitūros egzaminų užduotis.
Bausmės gresia ne tik platinantiems, bet ir įsigyjantiems tarnybos paslaptimi laikomas brandos egzaminų užduotis.
Bausmės gresia ne tik platinantiems, bet ir įsigyjantiems tarnybos paslaptimi laikomas brandos egzaminų užduotis. / G.Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Egzaminas

Pareigūnai pastebi, kad, nepaisant saugumo priemonių, kiekvienais metais atsiranda abiturientų, kurie viliasi paskutinę naktį prieš brandos egzaminus gauti šias užduotis.

Kaip pasakojo Lietuvos radijo žurnalistė Giedrė Čiužaitė, bandymų gauti egzaminų užduočių pasitaikydavo visuomet. Tačiau dalies abiturientų interesas ieškoti užduočių saugojimo spragų išaugo ypač tada, kai buvo įvesti valstybiniai egzaminai. Nes jų rezultatai yra lemiami stojant į aukštąją mokyklą.

Prieš dvejus metus jaunuolis iš Šilalės nubaustas už bandymą pareigūnams parduoti netikras užduotis. Pernai ryškesnių pažeidimų neužfiksuota. Šiemetinis privalomasisis lietuvių kalbos brandos egzaminas – jau pirmadienį. Anot policijos, bus ypač atidžiai stebimi interneto portalai.

Juose dažniausiai būna skelbimų dėl užduočių. Nacionalinio egzaminų centro (NEC) direktorius Saulius Zybartas pabrėžia, kad šiemet užduotys rengiamos laikantis ypatingo slaptumo. Jos spausdinamos uždaroje linijoje, procesą valdo kompiuteris. Užduočių nemato net įrenginį aptarnaujantys žmonės.

NEC direktorius pabrėžė, kad šiemet tiek užduočių pardavėjus, tiek pirkėjus turėtų atbaidyti gresianti baudžiamoji atsakomybė bei maksimali numatoma 2 metų laisvės atėmimo bausmė.

S.Zybartas su generaliniu policijos komisaru Vizgirdu Telyčėnu aptarė, kaip šiemet per abitūros egzaminus bus kontroliuojami galimi tikrų ar išgalvotų egzaminų užduočių viešinimo atvejai. „Policijos departamentas operatyviai reaguoja į bet kokius signalus, tad labai džiaugiamės bendradarbiavimu“, – teigė NEC vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius