Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijoje sulaikyta Lietuvos pilietė atgavo laisvę

Per neramumus Baltarusijoje sulaikyta Lietuvos pilietė ketvirtadienį išleista į laisvę ir jau grįžo į Lietuvą, BNS patvirtino Lietuvos pareigūnai.
Įkalinimo įstaigos tvora
Įkalinimo įstaigos tvora / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

BNS žiniomis, Baltarusijos valstybiniame pedagoginiame universitete studijuojanti Olga Marževskaja valstybės sieną kirto po 10 valandos.

Mergina buvo sulaikyta, kai dalyvavo protesto akcijoje po gruodžio 19 dienos prezidento rinkimų. Jai kaip ir dar keliems šimtams protesto akcijos dalyvių skirta 10 parų administracinio arešto „už mitingo taisyklių pažeidimą“.

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) iškart po to pareikalavo ją nedelsiant paleisti. Baigdamas Seimo sesiją po audringų diskusijų raginimą „nedelsiant išleisti į laisvę suimtus 2010 m. gruodžio 19–20 d. taikaus mitingo dalyvius“ paskelbė ir visas parlamentas.

Dėl merginos ir kitų sulaikytųjų paleidimo su Baltarusijos ambasadoriumi bendravo ir Lietuvos prezidentės atstovai.

„Prezidentės nurodymu patarėjai bendravo su Baltarusijos ambasadoriumi, perduodami aiškią Lietuvos nuostatą, kad Lietuvos pilietė, kiti sulaikytieji ir opozicijos atstovai turi būti paleisti“, – BNS ketvirtadienį sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos režimas iš Vakarų valstybių sulaukė kritikos dėl neproporcingo jėgos naudojimo prieš mitingo dalyvius, įskaitant opozicijos kandidatus prezidento rinkimuose, kuriems gali tekti stoti prieš teismą dėl riaušių organizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius