Ko reikės?
* 1 kg sausainių „Gaidelis“;
* 1 litro kondensuoto pieno;
* Kakavos;
* Razinų;
* ½ pakelio sviesto;
* Aguonų.
Sutrupiname sausainius į maždaug rankos nykščio nago dydžio gabaliukus, puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną, įdedame kakavos (man patinka kai jos daug), paskui – nuplautų razinų ir aguonų. Paverdame maišydami, kol viskas virsta vientisa mase. Užpilame ant sausainių, viską gerai sumaišome, paskirstome mišinį maždaug į tris dalis, įdedame į maišelius, suspaudžiame, kad jie būtų plokšti ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Barakas.net nuotr./Gaminamas „Tinginys“ |
O ką jūs gaminate „barako“ virtuvėje? Siųskite savo receptus el.paštu studentai@15min.lt. Aktyviausi barako virtuvės virėjai bei kepėjai bus apdovanoti!