-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus sukurta metodika, padedanti atpažinti ir ugdyti gabius vaikus

Mokytojams, savivaldybių pedagoginių psichologinių tarnybų ar mokyklų psichologams bus parengtos rekomendacijos ir metodika, kaip ankstyvame amžiuje atpažinti ir ugdyti gabius vaikus.
Berniukas ruošia pamokas / 123rf.com
Mokinys

Jiems taip pat vyks kvalifikacijos tobulinimo renginiai, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

„Iki šiol tokių priemonių, metodikos, kaip atpažinti gabius vaikus ir juos prasmingai užimti klasėje, trūko. Mokytojai ne visada sugeba atpažinti gabius vaikus, kurie įprastas užduotis paprastai atlieka greičiau negu jų bendraamžiai, ir likusį laiką likę be darbo, gali trukdyti visai klasei. Be to, jie nemėgsta mechaninių užduočių. Jeigu jiems nuolat skiriamos tokios užduotys, jų susidomėjimas mokymusi išvis gali nuslopti. Kraštutiniu atveju tokie vaikai gali net mesti mokyklą“, – pranešime sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Europos Sąjungos remiamo projekto metu kuriamos priemonės bus skirtos specialistams ir mokytojams, dirbantiems su pradinių ir 5–8 klasių mokiniais, bus parengta medžiaga ir organizuoti mokymai, kaip su ja dirbti. Mokytojai turės daugiau kvalifikuotai parengtų užduočių, kurias galės panaudoti individualizuodami ugdymą. Projekto partnerės yra 30 kaimo ir miestų mokyklų, kuriose bus išbandomos parengtos rekomendacijos, sukurtos užduotys.

Kaip BNS nurodė ministerija, gabiems vaikams skirtas projektas prasideda spalį ir tęsis dvejus metus. Per tą laiką bus sukurta pirmoji metodikos versija, tada mokyklose išbandoma, tobulinama, taisomi pastebėti trūkumai.

Vėliau metodika galės naudotis visi šalies mokytojai, taip pat tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius