Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimieji magistrantai plūsta pasirašyti sutarčių su Mykolo Romerio universitetu

Į Mykolo Romerio universitetą (MRU) plūsta jaunuoliai, pageidavę ir pakviesti studijuoti magistro studijų. Būsimiesiems magistrantams atvykti į Universitetą ir pasirašyti sutartis liko nedaug laiko - iki liepos 14 d. Sutartis pasirašyti būtina, norint nuo rudens pradėti studijas viename populiariausių tarp magistrantų universitetų šalyje.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jau ne pirmi metai pagal kitų šalies universitetų bakalaurų, siekiančių studijuoti magistrantūroje skaičių, Mykolo Romerio universitetas yra ryškus lyderis. Daugiausia prašymų gauta iš Vilniaus pedagoginio universiteto, Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto bakalaurų. Papildyti savo žinias – su tokiais tikslais magistrantūros studijų siekia ir Klaipėdos, Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos universitetų, kitų aukštųjų mokyklų bakalaurai.

„Žmonės stengiasi studijuoti dėl žinių, ne tik dėl diplomo, – pasakojo MRU priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Saulius Bugailiškis. – Žinoma, krizė palietė visas sritis, šiais metais šiek tiek sumažėjo ir norinčiųjų pratęsti studijas magistrantūroje. Jei praėjusiais metais sulaukėme virš 2,5 tūkst. prašymų, tais šiais metais jų sumažėjo keliais šimtais. Atitinkamai – daugiau į valstybės finansuojamas vietas. Taip pat akivaizdu, kad žmonės sprendimus priima kur kas atsakingiau, rimtai svarstydami karjeros, gyvenimo perspektyvą. Tarp stojančiųjų labai populiarios buvo finansų valdymo, strateginių organizacijų valdymo, viešojo administravimo, civilinės teisės studijos. Kaip visada vyko konkursai ir į teisės ir valdymo studijų programą, kurioje numatytos kompensacinės studijos“.

 Magistrantų apklausa parodė, kad vienas esminių kriterijus renkantis studijas – jų kokybė, lanksti studijų sistema, jaunimui suteikianti galimybę modeliuoti žinias pagal pasirinktąją karjerą, inovatyvumas bei tarptautiškumas. Planuojame, sakė S. Bugailiškis, rugsėjo 1 d. iškilmingai įteikti mūsų magistrantams bendrus diplomus su Tamprės (Suomija) ir Linco Johano Keplerio universitetu (Austrija). Šiais metais pratęsiame šią jungtinę programą, rinkome magistrantus ir į tarptautinės teisės jungtinę programą su Belgijos Gento universitetu. Tokios bendros tarptautinės universitetų programos studijoms akivaizdžiai suteikia naują kokybę. Būsimasis specialistas studijų metu įgyja platesnį akiratį. Tarkime, išmanydamas tam tikrus Lietuvos, Suomijos ir Austrijos socialinės politikos aspektus, magistrantas neabejotinai tampa konkurencingesnis darbo rinkoje. Netrukus ketiname būtent taip pertvarkyti ir visą magistrantūrą Mykolo Romerio universitete, – pastebėjo Universiteto priėmimo komisijos atsakingasis sekretorius Saulius Bugailiškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius