Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimų LSU pirmakursių tėvai nesuprato jaunuolių įveiklinimo: bendrabutyje daugės neblaivių studentų, triukšmo ir netvarkos

Lietuvos Sporto universiteto (LSU) vadovybė nusprendė, kad nuo šių mokslo metų pradžios bendrabučiuose dalį budėtojų pakeis studentai. Taip universitetas siekia jaunuolius įveiklinti. Šią žinią išgirdę būsimų universiteto pirmakursių tėvai tiesiog pakraupo.
Alus
Alus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Universiteto vadovybė nori, kad jų bendrabučiuose budėtojais dirbtų ne iš šalies samdyti specialistai, bet patys studentai. Ar įsivaizduojate, kokia bus tvarka bendrabučiuose, kai studentai prižiūrės studentus? Ar tai nepakenks patiems studentams, kurie naktį dirbs, o dieną turės eiti į paskaitas?“ – retoriškai klausia būsimų pirmakursių tėvų iniciatyvinė grupė, parašiusi bendrą laišką redakcijai.

Būsimų pirmakursių tėvai baiminasi, kad tokia „priežiūra“ bendrabučiuose pasės chaosą.

„Kiek domėjomės, nė vienoje Europos valstybėje tokia nesąmonė nepraktikuojama, kuomet studentai prižiūri studentus. Tam yra skirti budėtojai, nepriklausantys akademinei bendruomenei. Nenorime leisti savo vaikų į LSU bendrabučius, nes baiminamės dėl jų saugumo“, – laiške dėstė sunerimę tėvai.

Jie teigė esantys tikri, kad, jei naujoji tvarka bus priimta, bendrabučiuose padaugės neblaivių studentų, triukšmo ir netvarkos: „Dėl ko, neduok Dieve, gali įvykti nelaimių. Kas tada už tai atsakys?“

Studentų įveiklinimas bus tik plečiamas

Tuo metu už LSU universiteto plėtrą atsakingas Mindaugas Balčiūnas 15min teigė, kad tai yra plačiai pasaulyje universitetų taikoma praktika. „Studentų integracija į darbus bus vykdoma nuosekliai ir palaipsniui, dirbs studentai ne jaunesni kaip trečio kurso. Mes turime sutartį su saugos tarnyba. Bendrabučiuose bus sumontuotos vaizdo kameros. Be to, sklandžiam darbui užtikrinti, studentai bus samdomi ne daugiau kaip pusei reikiamų pozicijų“, – kalbėjo M.Balčiūnas. Anot jo, planuojama, kad iš aštuonių budėtojų keturi bus studentai.

Sklandžiam darbui užtikrinti, studentai bus samdomi ne daugiau kaip pusei reikiamų pozicijų, – kalbėjo M.Balčiūnas.

M.Balčiūno teigimu, atsakingų pareigų jaunuoliai imasi ne tik universitete: „Juk dirba kavinėse, su pinigais“. LSU atstovas žadėjo, kad studentų įveiklinimas universitete ir toliau bus plečiamas. „Studentų savivaldos ir savimonės ugdymas yra vienas iš esminių universiteto kaip institucijos uždavinių“, – pridūrė M.Balčiūnas.

Nepratęsė sutarties

Pašnekovas vylėsi, kad ši situacija nesusijusi su vykdomu buvusios įmonės, LSU bendrabučio administratorės, paslaugų sutarties nepratęsimu.

Pasak M.Balčiūno, buvusi LSU bendrabučio administratorė labai agresyviai bando išlaikyti sutartį, kuri nei finansiškai, nei organizacine prasme nėra naudinga universitetui.

„Baigėsi sutartis, vyko konkursas. Buvo pasiūlytos mums per didelės kainos, todėl nusprendėme administruoti patys, kas buvo ir anksčiau“, – paaiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius