-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„CrazyIdeas“ komanda: „Einame į studijų mugę, kad pasakytume, jog galima ir nestoti“

Ketvirtadienį prasidėjo tarptautinė, kiekvienais metais vykstanti paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2011“. Devintus metus iš eilės vykstanti paroda pateikė netikėtų staigmenų.
Studijų paroda
Studijų paroda / „Crazyideas“ nuotr.

Tarp daugybės prašmatnių, išsičiusčiųsių stendų, primygtinai siūlančių studijas geriausiuose universitetuose įsitaisė ir visiškai netradicinis ir, iš pirmo žvilgnio šiek tiek keistokas, primenantis studiją – žurnalo moksleiviams „Crazy id“ kampelis. Jame nematysite nė vienos užuominos apie universitetą, studijas, baigiamuosius egzaminus ar kažką panašaus.

„Ne tušinukuose, lankstinukuose, plastikiniuose maišeliuose ir spindinčiuose daiktuose esmė. Tai tik daiktai. Jie neatspindi aukštosios mokyklos ir ką ji siūlo. Nuoširdus, natūralus ir tiesioginis bendravimas – tai tikrasis būdas pristatyti ir papasakoti apie savo aukštąją mokyklą“, – pasakojo žurnalo idėjininkas Mindaugas Oželis.

„Iš tiesų Lietuvoje iki šiol vyrauja stiprūs stereotipai, kad baigus 12-ka klasių reikia stoti ir ne bet kur, o į aukštąją mokyklą. Jei neįstoji į aukštąją mokyklą stoji į kolegiją. Moksleivis jaučia nusivylimą ir artimųjų spaudimą. Įstojus į aukštąją mokyklą prasideda dar kiti dalykai – motyvacijos sutrikimai. Moksleivis, tiksliau jau studentas, pradeda suprasti, kad įstojo „kažkur ne ten“. Tai atsiliepia ne tik jo mokslo pasiekimams, bet ir pačiai studijų kokybei. Negana to, dažnas studentas vis tiek studijuoja visus 3, 4 ar net 5 metus“, – nuomone dalijosi visa „CrazyIdeas“ komanda.

„Einame į studijų mugę, kad pasakytume, jog galima ir nestoti“, – teigė vienas komandos narių – Povilas Oželis. „CrazyIdeas“ komanda, kurią sudaro jaunimo specialistai nenuilsdami ketina padėti kuo daugiau parodos dalyvių, papasakoti jaunų žmonių gyvenimiškas patirtis, patarti ir priversti patį moksleivį mąstyti apie save ir savo pasirinkimus. Visa tai pateikiama tik per gerąją patirtį ir teigiamas emocijas.

Savo idėjomis ir veržlumu „Crazyideas“ patraukė kone visų moksleivių dėmesį. Užsukę jaunuoliai gali fotografuotis projektui „999 veidai“, stebėti įkvepiančias vizualizacijas transliuojamas per projektorių, patys „prilydyti“ Crazy lipduką ant savo drabužių, sudalyvauti flash mobuose, prisijungti prie žurnalo kūrybinės grupės, pasiūlyti savo projektus jaunimui, paaukoti vieną iš daugybės nemokamų rašiklių („CrazyIdeas“ pažadėjo rašiklius padovanoti tiems, kuriems jų reikia kur kas labiau) ir tiesiog pabendrauti su žurnalo komanda visais studijų ir nestudijų klausimus. „CrazyIdeas“ dalyvavimą parodoje šeštadienį pabaigs ironišku ir linksmu Lietuvos Slam poezijos atstovų pasirodymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius