Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Dikšaičio pašnekovas patvirtina pokalbio turinį

Vilniaus kolegijos Studentų atstovybės (VIKO SA) prezidentas Aivaras Vaiginis patvirtino, jog internete pasirodęs jo ir Lietuvos studentų sąjungos (LSS) prezidento Dainiaus Dikšaičio pokalbio garso įrašas yra autentiškas.
Vilniaus kolegijos Studentų atstovybės prezidentas Aivaras Vaiginis.
Vilniaus kolegijos Studentų atstovybės prezidentas Aivaras Vaiginis. / VIKO SA nuotr.

„LSS teiginiai, esą organizacija pati siekia mažinti Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) kainą, akivaizdžiai prieštarauja tam, ką LSS prezidentas dėstė pokalbio metu. Galėčiau tik retoriškai paprašyti anoniminio internauto pasidalinti pilnu pokalbio įrašu – tada visi galėtų įsitikinti, jog internete paviešinta dalis iš esmės atspindi pokalbio esmę“, – trečiadienį VIKO SA interneto tinklalapyje pasirodžiusiame pranešime cituojamas A.Vaiginis.

Pranešime taip pat patvirtinami „15min“ straipsnyje „Studentų pinigai – masalas atstovybėms vilioti“ dėstomi teiginiai, jog LSS prezidentas D.Dikšaitis ragino jo vadovaujamą atstovybę jungtis į LSS gretas, mainais siūlydamas didesnį finansavimą.

„Pagrindinis VIKO SA tikslas – užtikrinti geriausias sąlygas VIKO studentams, todėl atstovybės vadovai privalo diskutuoti apie visas galimybes su visais įmanomais partneriais. Galima tik pasidžiaugti, jog pokalbio turiniui tapus viešu dabar jau abi nacionalinės studentų organizacijos pritaria LSP kainos mažinimui pridėtinės vertės mokesčio dydžiu. Jeigu iki rudens LSP kainą pavyktų sumažinti dar smarkiau – VIKO SA džiaugtųsi pasiektais rezultatais“, – rašoma pranešime.

Toks buvo VIKO SA prezidento atsakymas į trečiadienį D.Dikšaičio išplatintą viešą pareiškimą, kuriame LSS prezidentas tikina, esą pokalbio metu buvo aptarta, kaip sumažinti studento pažymėjimų kainą.

„Pokalbio metu aptarėme kaip sumažinti LSP kainą studentams, o ne priešingai, kaip visuomenei bando pateikti Aivaras Vaiginis“, – pareiškime teigia D.Dikšaitis.

LSS prezidentas teigia, jog viešoje erdvėje buvo paskleistas ne visas pokalbio turinys, o tik ta dalis, kuriame aptariamos VIKO SA galimybės gauti didesnes išmokas iš LSS. „Savo įžvalgas šiuo klausimu pateikiau remdamasis LSS galimybėmis prisiimti šią finansinę naštą. Tokio LSS galimo įsipareigojimo tikslas – finansiškai sustiprinti studentų atstovybes, kurioms, priėmus naująjį Mokslo ir studijų įstatymą, tenka didesnė atsakomybė rūpinantis tinkamu studentų atstovavimu aukštųjų mokyklų valdymo organuose“, – tvirtina D.Dikšaitis.

Siūlome paklausyti internete pasirodžiusio garso įrašo. D.Dikšaičio nuomonę apie LSP kainą galite išgirsti nuo 4.15 min. iki 4.45 min.:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius