Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Pavalkis: prisidengdami autonomija universitetai slepia duomenis apie dalį įstojusiųjų

Duomenų apie trečiojo stojimo etapo rezultatus aukštos mokyklos neteikia prisidengdamos autonomija, tad nėra galimybės sužinoti apie įstojusiųjų žinių lygį, sako švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / Alfreod Pliadžio (LTOK) nuotr.

„Mano vertinimas blogas, juolab, kad ministerija ir LAMA BPO (Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti) nemato trečiojo etapo, kas galutinai priimami į universitetus, dangstantis universitetų autonomija. Situacija yra keistina“, – antradienį Žinių radijui sakė D.Pavalkis.

Jis pripažino problemą, kad vykdant trečiąjį stojimo etapą į kai kurias studijų programas aukštosios mokyklos kartelę nuleidžia per žemai, tad įstoja ir prastai egzaminus išlaikę abiturientai.

Ministras priminė, kad Seimui pateiktame Mokslo ir studijų įstatymo pataisų projekte numatyta įteisinti ir mažiausią konkursinį balą stojant į aukštąsias mokyklas, o ši sąlyga būtų numatyta ugdymo įstaigų stojimo sutartyse.

„Aukštosiose mokyklose sukauptas didelis intelektualinis potencialas, kuris egzistuojančioje teisinėje sistemoje laviruoja taip, kaip geriausia yra universitetui. Bet negaliu pasakyti, kad tai, kas geriausia universitetui, yra geriausia visai Lietuvos visuomenei“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius