Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daiktų Motelis“ – tavo paslaugoms, studente!

Šiemet studentų džiaugsmui didžiuosiuose akademiniuose Lietuvos miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose) buvo atidarytas „Daiktų Motelis“. Kas tai? Apie šį projektą mums pasakoja viena iš jo iniciatorių ir įgyvendintojų – Lina Matikevičienė.
Tarp dažniausiai klientų paliekamų daiktų – knygos.
Tarp dažniausiai klientų paliekamų daiktų – knygos. / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Paslaugos Studentai

Kaip galėtumėte pristatyti „Daiktų Motelį“ žmogui, kuris nieko apie jį nėra girdėjęs?

„Daiktų Motelis“ pristato naują sandėliavimo paslaugą studentams ir ne tik. Tai yra paslauga, orientuota pirmiausia į fizinį vartotoją, šiuo atveju – į studentą. Studentai turi atostogų ar mainų programos laikotarpiu kažkur palikti savo daiktus, mes tai įvardinome „studentišku turtu“. Kam jį gabenti atostogų metu namo ar dar kažkur, jei galima daug paprasčiau ir lengviau visa tai išspręsti. Tiesiog patogiai, saugiai ir tik jam reikalingu laikotarpiu studentas gali palikti visą savo „studentišką turtą“ mūsų saugomuose sandėliuose. Studentas nėra įspraustas nei į laiko rėmus, nei į daiktų užimamą plotą. Dažniausiai akademinis jaunimas  savo daiktus vežasi namo arba ieško galimybių palikti juos pas savo pažįstamus, gyvenančius tame mieste, kur yra mokymosi įstaiga, ar palieka ten, kur gyvena „studentavimo“ laikotarpiu. Tai yra nepatogu, nesaugu ir tai kelia daug papildomų rūpesčių bei išlaidų.

Kaip kilo mintis įsteigti „Daiktų Motelį“? Ar tai unikalus projektas Lietuvoje?

„Daiktų Motelio“ idėja kilo daugiau pabendravus su studentais ir išgirdus, su kokiomis problemomis jie susiduria savo atostogų metu. Atostogos be rūpesčių yra kiekvieno mūsų svajonė. Todėl ir nusprendėme išpildyti studentų svajonę.

Mes laukiame visų daiktų, kas tik sudaro „studentišką turtą“, išskyrus… naminių augalų ir gyvūnų, kuriems reikia išskirtinio dėmesio ir priežiūros. Sako L.Matikevičienė.

„Daiktų Motelis“ yra tikrai unikalus tokio pobūdžio projektas Lietuvoje, nors užsienyje jis veikia jau seniai.

Kokio pobūdžio daiktų laukiate? Ar priimate naminius augalus, o gal net gyvūnus? Kokius daiktus klientai dažniausiai patiki Jums saugoti?

Mes laukiame visų daiktų, kas tik sudaro „studentišką turtą“, išskyrus… naminių augalų ir gyvūnų, kuriems reikia išskirtinio dėmesio ir priežiūros. Bet ateityje, jei kils toks poreikis, pasiūlysime ir tokią paslaugą.

Dabar klientų dažniausiai paliekami saugojimui daiktai yra knygos, baldai, buitinė technika, indai.

Ar šis projektas orientuotas tik į studentus? Kokio amžiaus žmonės yra dažniausi Jūsų klientai?

„Daiktų motelis“ šiuo metu yra orientuotas tik į studentus, bet artimoje ateityje planuojame plėsti savo paslaugos spektrą ir vartotojų ratą. Kadangi šis projektas orientuotas į studentus, tai pagrindiniai klientai yra studentai.

Socialiniame tinklapyje „Facebook“ rašote, kad studentams, gyvenantiems ne mokymo įstaigų bendrabučiuose, transportavimo paslaugos yra mokamos. Kodėl pasirinkote tokią sistemą? Ar nesulaukiate nepasitenkinimo iš  studentų, kuriems tenka mokėti?

Taip, tikrai, studentai, kurie gyvena ne mokymo įstaigose už transportavimo paslaugas turi mokėti patys, pirmiausia todėl, kad gyvena įvairiuose miesto vietuose, kartais priešingoje miesto pusėje nei yra mūsų sandėliai, antra, mūsų transportas važiuotų tik pas juos vienus, t.y. priešingai nei pas gyvenančius bendrabutyje. Tai labai didina mūsų kaštus, o kadangi mūsų paslauga yra pigi, nes orientuota į studentus, tai kaštų optimizavimas yra vienas iš mūsų prioritetinių klausimų.

Ar studentams taikomos ypatingos nuolaidos? O gal galimos derybos?

Kiekvienas studentas yra mūsų ypatingas klientas. Mes taikome nuolaidas, jei studentas pasideda daug daugiau daiktų, jei daiktų saugojimo terminas yra ilgesnis. Derybos pas mus yra ne tik galimos, bet ir pageidaujamos, nes mes visi savo gyvenime esame studentai, t.y. nuolat mokomės, o iš derybų daug gali išmokti, pavyzdžiui, kaip geriau suprasti studentų poreikius.

Ar esate patyrę kokių nors netikėtų, įsimintinų situacijų ar nuotykių?

Kol kas ne, nors neslėpsime, kad studentai yra labai išradingi...

Kaip pasielgtumėte su paliktais daiktais, jei daiktų savininkas netikėtai dingtų be žinios?

Jau pasirašant tarpusavio bendradarbiavimo sutartį studentai yra supažindinami su tai, kad jų „studentiškas turtas“ bus saugomas ne ilgiau nei 90 dienų po sutarties pasibaigimo, o vėliau bus utilizuojama. Aišku, jei sandėlyje turėsime laisvos vietos, tai  kurį laiką palaikysime. Atvirai sakant, nelabai norėtume, kad tai atsitiktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius