Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: mokytis būti kariu – sunkus, bet garbingas pasirinkimas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiemet mokslo ir žinių šventėje dalyvavo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, kur drauge su kariūnais paskelbė naujų mokslų metų pradžią. Iškilmingoje ceremonijoje taip pat buvo inauguruotas naujasis Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos viršininkas pulkininkas Raimundas Matulis.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo mokslo ir žinių šventėje Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo mokslo ir žinių šventėje Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Prezidentės, atnaujinus privalomąją karo tarnybą ir siekiant skubiai užpildyti karinius dalinius, būtina intensyviai ir kokybiškai ruošti naujuosius karininkus, gebančius vadovauti stiprėjančiai Lietuvos kariuomenei.

„Kario profesija geriausiai įprasmina pasiryžimą ginti savo Tėvynę ir saugoti mūsų valstybės laisvę. Didžiuojamės, kad pasirinkote sunkų, tačiau garbingą kario kelią. Nuo Jūsų priklausys Lietuvos kariuomenės ateitis ir mūsų visų saugumas. Todėl būkite patys geriausi", – kalbėjo prezidentė.

Prezidentės teigimu, būsimieji krašto apsaugos lyderiai turi būti pavyzdys visiems Lietuvos kariams savo išsilavinimu, kompetencija ir atsidavimu Tėvynei. Todėl kariūnų studijos turi atitikti aukščiausius NATO šalių karo akademijų standartus – nuo to priklauso ir mūsų žmonių saugumas, ir valstybės patikimumas.

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje studijuoja 210 kariūnų. Šiemet čia studijuoti priimti 65 jaunuoliai, iš jų – 11 merginų. Pernai į akademiją studijuoti buvo priimti 69 kariūnai, 2013 metais – 68, 2012 metais – 60. Pastaruosius keletą metų į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją studijuoti įstoja vis daugiau jaunuolių iš savanorių ir šaulių gretų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius