Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diskusija: „Ką gali Europos Parlamentas? ARBA Kodėl aš turėčiau balsuoti?"

Kauno technologijos universiteto III-jų rūmų (Laisvės al. 13) vyksta diskusija „Ką gali Europos Parlamentas? ARBA Kodėl aš turėčiau balsuoti?" dalyvauja esami ir buvę europarlamentarai. Jos metu bus svarstoma, kokie buvo svarbiausi EP sprendimai ir ką svarbaus nuveikė Lietuvos atstovai EP; kokie buvo naujai išrinktų EP narių įspūdžiai atvykus dirbti į Briuselį ir Strasbūrą; kodėl EP dažnai suvokiamas kaip nutolęs nuo piliečių ir apskritai mažai ką galintis nuveikti; kaip reikėtų skatinti jaunimo dalyvavimą EP rinkimuose ir kodėl apskritai jie turėtų balsuoti.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Diskusijoje dalyvauja šios kadencijos EP nariai Juozas Imbrasas, Radvilė Morkūnaitė, Justas Vincas Paleckis, 2004-2009 m. EP kadencijos narys, kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Transliaciją tiesiogiai stebi mokiniai iš visų Lietuvos regionų, o teletiltu pasiekiamos mokyklos gali užduoti juos dominančius klausimus diskusijos dalyviams.

Balandžio 30 d. 11 val. vyksiančioje diskusijoje „Kaip man pasirinkti kandidatą?“ bus svarstoma, kas paskatino juos dalyvauti rinkimuose į EP; koks bus pirmas svarbiausias jų numatomas darbas EP, jei bus į jį išrinkti; kodėl vis mažėja rinkėjų aktyvumas EP rinkimuose ir kaip rinkėjams reikėtų nuspręsti, kuriai partijai verta atiduoti savo balsą.

Diskusijoje dalyvaus šių Lietuvos politinių partijų, turinčių savo atstovus EP, kandidatai: Darbo partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos, Partijos Tvarka ir teisingumas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų. 

Su EP veikla ir funkcijomis moksleiviai jau galėjo susipažinti nacionalinės pamokos „Europos Parlamentas: veikla, atstovai, galimybės" metu, kuri kovo 21 d. buvo transliuota internetu. Projekto dalyvius pamokos metu pasveikino mokyklų rinkimus Norvegijoje organizuojanti Norvegijos socialinių mokslų duomenų tarnyba.

Gegužės 3-4 d. vyks svarbiausias projekto renginys - mokomieji elektroniniai Europos Parlamento rinkimai, kuriuose balsuoti galės visų Lietuvos mokyklų 9-12 klasių moksleiviai. Nors tai bus mokomieji rinkimai, tačiau balsai bus skaičiuojami kaip tikruose EP rinkimuose.

Diskusiją nuo 11 val. stebėkite gyvai

VIDEO: Nacionalinė diskusija 1

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius