-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Dubingių žirgynas“ dovanojo vaikams nepamirštamus įspūdžius

„Dubingių žirgynas“ prisijungė prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ir rugpjūčio 29 d. kartu su Izraelio bei Airijos ambasadomis dovanojo vaikams iš vaikų dienos centrų nuotykių kupiną dieną.
Šventės akimirkos Dubingių žirgyne
Šventės akimirkos Dubingių žirgyne / Dubingių žirgyno nuotr.

„Dubingių žirgynas“ turi įvairiausių smagių pramogų, kurios ypač tinka ir patinka vaikams. Dėl to pagalvojome, kad norime suteikti vaikams galimybę atvykti pas mus ir smagiai praleisti dieną“, - sako „Dubingių žirgyno“ vadovė Gintė Martinkėnė. Į dienos stovyklą susirinko 120 vaikų iš Kupiškio, Marijampolės, Širvintų, Druskininkų, Pasvalio, Utenos, Kaišiadorių ir Vilniaus „Gelbėkit vaikus“ įkurtų dienos centrų. Renginyje apsilankė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Izraelio ambasadoriumi Amiru Maimonu.

Jau trys metus veikiančio „Dubingio žirgyno“ teritorijoje veikia ne tik žirgynas, bet ir mini zoologijos sodas Mini Zoo, vaikų žaidimo miestelis su didžiuliu batutu, čiuožyklomis ir karstinėmis. Tad dienos stovyklos programa buvo turininga, pilna ne tik pramogų ir žaidimų, bet ir bendravimo su gyvūnais. „Tai buvo ne tik linksmybių, bet ir edukacinė diena, nes šios stovyklos metu vaikai sužinojo daug faktų apie įvairius mūsų auginamus gyvūnus, pamatė ką tik gimusius stručiukus, turėjo galimybę palyginti stručio kiaušinį su vištos ir putpelės kiaušiniais, sužinojo kuo skiriasi danielio ir tauriojo elnio ragai, - prisimena G.Martinkėnė. - Zoologijos sode vaikai bendravo ir maitino ten gyvenančius gyvūnus: mini ožkytes, stručiukus, kupranugarį, alpakiuką, danielius, asiliuką. Arklidėse mokėsi valyti ir balnoti arklius, o menų kampelyje kiekvienas vaikas turėjo galimybę pasigaminti po muzikos instrumentą. Dieną vainikavo mūsų profesionalių trenerių paruošta žirgų parodomoji programa. O ypatingu akcentu buvo tai, kad vaikai turėjo progą sugalvoti mūsų keturiems šiais metais gimusiems alpakiukams vardus ir tapo jų krikšto tėvais.“

G,Martinkėnė ne pirmus metus dirba su žirgais ir yra įsitikinusi, kad bendravimas su jais turi ypatingą prasmę. Ji pasakoja, kad žirgai yra laikomi artimiausiais žmogui gyvūnais ir jautriai reaguoja į šalia esančio žmogaus emocijas. „Bendravimas su žirgais labai ramina, - sako Gintė. - Būtent todėl šie gyvūnai naudojami gydymui, siekiat pagerinti sergančių ligomis arba turinčių įvairiausių sutrikimų fizinę ir emocinę būseną. Pastebiu, kad bendraudami su žirgais, vaikai tampa ramesni, draugiškesni, linksmesni.“

Nors dienos stovykla tokiam dideliam vaikų skaičiui „Dubingių žirgyne“ buvo organizuota pirma karta, žirgyno vadovė džiaugėsi pavykusiu renginiu. „Pamatę kiek daug vaikams reiškia tokia vienos dienos džiaugsmo stovykla, tikime, kad ir ateityje turėsime galimybių suorganizuoti panašaus pobūdžio renginių. Juk suteikdami daug džiaugsmo vaikams, mes suteikėme labai daug džiaugsmo ir sau patiems“, - įsitikinusi G.Martinkėnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius