Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EHU rektoriaus pareigas laikinai eis Joergenas Joergensenas

Europos humanitarinio universiteto (EHU) Visuotinis dalininkų susirinkimas paskyrė buvusį Orhuso universiteto Administracijos direktorių Joergeną Joergenseną (Jørgen Jørgensen) laikinai einančiu EHU rektoriumi. Šias pareigas jis eis nuo spalio 3 dienos.
Joergenas Joergensenas
Joergenas Joergensenas

„EHU dvigubai pasisekė p. Joergensenui sutikus universitete eiti laikinojo rektoriaus pareigas. Pirmiausia dėl jo išskirtinės patirties administruojant akademinę sferą ir gilių tarptautinio benradarbiavimo įgūdžių, kas šiame EHU plėtros etape yra itin aktualu. Antra vertus, p. Joergenseno paskyrimas tapo įmanomas vieno pagrindinių EHU partnerių Švedijos vyriausybės pastangų ir paramos dėka. Noriu palinkėti p. Joergensenui sėkmės jo naujose pareigose ir džiaugsiuosi dirbdamas kartu“, – sako EHU Visuotinio dalininko susirinkimo pirmininkas, „Eurasia Foundation“ prezidentas Hortonas Beebe-Centeris.

Laikinojo Rektoriaus paieškos vyko glaudžiai bendradarbiaujant su Švedijos tarptautinio vystomojo bendradarbiavimo agentūra (SIDA), kuri aktyviai remia universitetą ir Europos Sąjungos vardu administruoja EHU finansinę paramą.

„J.Joergenseno profesinė patirtis yra tai, kas šiuo metu EHU itin reikalinga. Tikimės, kad jo atėjimas į universitetą padės stabilų pagrindą EHU ateities plėtrai“, – sako Aplinkos, rinkos vystymosi ir Rytų Europos skyriaus vadovė Mirja Peterson.

Prieš ateidamas į EHU Joergenas Joergensenas dirbo antro pagal dydį Danijoje Orhuso universiteto administracijos direktoriumi. Taip pat p. Joergensenas dirbo Danijos Žemės ūkio ministerijoje, Danijos Sveikatos apsaugos ir vidaus reikalų ministerijoje, Kopenhagos miesto savivaldybėje bei daugiau nei 20 metų vadovavo didžiausioms Danijos ligoninėms.

Laikinai einantis pareigas rektorius pabrėžė nuoseklumo, stabilumo ir skaidrumo svarbą EHU pereinant prie tvarios finansinės veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius