Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekoturizmas – svajonių specialybė, dievinantiems keliones ir gamtą

Jau laikas rinktis, bet vis dar dvejoji, kur stoti? Pristatome EKOTURIZMĄ – tai studijos, subalansuotos aktyviems keliautojams, nenuilstantiems ieškotojams bei atsidavusiems gamtos mylėtojams, kuriems rūpi pažinti ir išsaugoti mūsų planetą.
Jurkiškio upelio pažintinis takas
Jurkiškio upelio pažintinis takas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kas yra ekoturizmas?

Ekoturizmas – tai kompleksinis mokslas, atstovaujantis turizmo sektorių bei papildytas ekologijos principais. Šios studijos skirtos asmenybėms, siekiančioms užmegzti darnius santykius su natūraliu pasauliu, žmogiškuoju ir gamtiškuoju paveldu. Baigę ekoturizmą, absolventai įgis kompetencijas, leidžiančias efektyviai planuoti, organizuoti bei įgyvendinti ekoturizmo veiklas, sudaryti sąlygas žmonėms pažinti pasaulį ekoturistinėmis kelionėmis.

Ką galėsiu dirbti, baigęs ekoturizmą?

Ekoturizmo žinios, papildytos ekonomikos, vadybos, rinkodaros, psichologijos mokslais suformuoja platų akiratį ir svarias kompetencijas. Ekoturizmo specialistas savo kvalifikacija galės dalintis verslo sektoriuje, dirbant ekoturizmo sodybose ir viešbučiuose vadovais, turizmo agentūrose ekokelionių organizatoriais. Viešajame sektoriuje absolventai laukiami nacionalinių ir regioninių parkų administracijose, savivaldybėse, Turizmo departamente. Nebijantiems iššūkių, ekoturizmas atveria nuosavos ekoturizmo įmonės steigimo galimybę.

Ekoturizmo specialistas savo kvalifikacija galės dalintis verslo sektoriuje, dirbant ekoturizmo sodybose ir viešbučiuose vadovais, turizmo agentūrose ekokelionių organizatoriais.

Organizuojant bei koordinuojant ekoturistines keliones, paremtas giliomis gamtos išsaugojimo ir jos pažinimo vertybėmis, realizuosite save ir suteiksite atradimo džiaugsmą žmonėms. Taip pat turėsite galimybę ekoturistine filosofija dalintis įvairiuose seminaruose bei konferencijose eko temomis.

Kokius dalykus studijuosiu?

Ekoturizmo studijos išskirtinės savo nešamomis vertybėmis, todėl įgysi ne tik žinių bagažą, bet ir tobulėsi kaip asmenybė! Studentai yra skatinami taikyti ekologijos, krikščioniškos moralės principus, generuoti idėjas, kurios atvertų naujas galimybes ekoturizmo sektoriuje. Be to, studijų metu žadinami kūrybiniai ir vadybinio organizavimo gebėjimai, studentai inspiruojami originaliai spręsti kritines situacijas bei organizuoti ekskursijas pagal ekotrurizmo maršrutus Lietuvoje ir užsienyje.

Vida Press nuotr./Žalias miškas
Vida Press nuotr.

Studijų metu gausite vadybos, turizmo, rinkodaros, komunikacijos, teisės, verslo kūrimo ir planavimo žinių, pagrindžiamų argumentuotomis ekologijos srities įžvalgomis. Įgytos kompetencijos leis kritiškai ir konstruktyviai vertinti ekoturizmo praktiką, įgyvendinti veiklos verslo planą, analizuoti, vertinti bei sisteminti tyrimų duomenis.

Save išreikšite vesdami ekskursijas bei keliones, kurių metu ekoturizmu susidomėjusiems žmonėms pristatysite vietovės geografiją, išteklius, kultūros paveldą bei eko produktus.

Suteiksime galimybę gautas teorines žinias pritaikyti praktikoje. Jos metu realiomis sąlygomis susipažįstama su ekoturizmo veikla, jos rūšimis ir organizavimo principais. Save išreikšite vesdami ekskursijas bei keliones, kurių metu ekoturizmu susidomėjusiems žmonėms pristatysite vietovės geografiją, išteklius, kultūros paveldą bei eko produktus.

Kas gali rinktis ekoturizmą?

Jeigu Tavo gyvenimo variklis ir didysis įkvėpimas slypi gamtoje, save geriausiai realizuoji kelionėse, ekoturizmas išties gali tapti svajonių darbu. Dažnai būsimas ekoturizmo specialistas jau iki studijų paragauja ekoturistinių kelionių: kopimas į kalnus, ekstremalus dviračių sportas, nardymas, paukščių ir gyvūnų stebėjimas, augalų atpažinimas, gėrėjimasis miškais, ežerais bei kitais gamtos stebuklais, lankymasis senuosiuose kaimuose – tai ekoturizmu gyvenančio žmogaus saviraiška. Jei Tau gamtos draugija sukelia tik teigiamas emocijas bei tiki, jog sugebėtum suplanuoti ir tobulai suorganizuoti ekokeliones kitiems žmonėms, tuomet rinkis ekoturizmo studijas!

Susidomėjote? Sužinokite daugiau apie socialinių mokslų studijų krypties Turizmo ir poilsio profesinį bakalaurą Kolpingo kolegijoje: www.kolpingokolegija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius